ZERO WASTE KJØKKEN

HVA ER ZERO WASTE?

Kjært barn har mange navn, noen kaller det også no waste, low waste, nullavfall og emballasjefritt på norsk. I praksis betyr zero waste at man alltid prøver å ta de beste valgene i hverdagen for å unngå avfall generelt. Hvis avfall er uunngåelig eller vanskelig, velge det mest miljøvennlige alternativet – avfall som ikke havner på dynga, men som er komposterbar eller resirkulerbar. 

Zero waste har en del forskjellige definisjoner, men Zero Waste International Alliance har en fin definisjon syntes jeg:

«Implementering av Zero Waste vil eliminere alle utslipp til jord, vann eller luft som er en trussel mot planetens, menneskenes, dyrenes eller plantenes helse.»

Daffe bananer = deilig vegansk banankake!

20 min prep + 25 min baking gir en liten/middels kake  

Sniktitt på min zero waste-overgang

Hei hei! Jeg tenkte jeg kunne ta dere med på en tur på kjøkkenet mitt for å se hvordan zero waste-overgangsfasen min ser ut. Kanskje dere kan plukke opp noen ideer? Eller gi meg noen tips til videre søppelreduksjon?
Fremgangsmåte til verdens søteste stoffkaffefilter!

Fremgangsmåte til verdens søteste stoffkaffefilter!

ca. 15 minutter fremgangsmåte for ett filter

Jeg har testet 4 alternativer til plastfolie

Som en del av mitt overgangsprosjekt til et mer bærekraftig kjøkken prøver jeg å gå zero-waste – ingen plast på kjøkkenet med andre ord! Jeg har dermed brukt utrolig mye tid på Pinterest og Instagram for å utforske smarte og bærekraftige løsninger for å kutte ut plastfolie og fant en del alternativer.

Zero waste overgang – ut med plastposer, inn med bomullsposer

10-60 min avhengig av synivå fremgangsmåte for 1 bomulspose

Hjemmelaget bivoksark – bye bye plastfolie!

20 min prep + 5 min/ark gir 1 ark (30x30cm)

Hjeeelp, jeg begynner med zero waste!

Min reise til et bærekraftig kjøkken startet først og fremst ved å kutte ut kjøtt. Nå skal jeg begynne med zero waste!  “Hjeeelp” og “yihaaa” sier jeg bare!
Grønnsaksrester er suppert til å lage buljong. Trikset er å fryse ned alle restene og koke de når du har nok til å lage en stor batch. 

Gjenbruk – fra søppel til hjemmelaget buljong!

Grønnsaksrester er supert til å lage hjemmelaget buljong. Trikset er å fryse ned alle restene og koke de når du har nok til å lage en stor batch. Alt kan fryses og nesten alt er godt i buljong. 

Test: 5 hjemmelagde klisterfjernere for glassgjenbruk

Er du også lei av det klisteret som er igjen fra etiketter på syltetøyglass og lignende krukker?! Jeg har teste 5 klisterfjernere og funnet løsningen!