Verdens beste cookies med sjokoladebiter

Verdens beste cookies
10 min (deigen) + ca. 8 timer hviling + 20 min (steking)
gir ca. 25 cookies

Denne oppskriften har jeg jobbet mye med for å få helt perfekt! Og nå som jeg kan lage perfekte cookies, vel så lager jeg de kanskje litt for ofte… Jeg er veldig kresen når det kommer til cookies: de skal være faste, på kanten av crispy på utsiden, men alikevel ultramyke inni! Og smaken av brunsukker skal ikke være helt overvelvende! Etter uendelige forsøk har jeg fått det til! De må dere bare prøve!

En veldig avgjørende faktor for å få de sa gode er hviletiden. Du kan hoppe redusere ventetiden men den anbefales sterkt for best resultat. Jeg har faktisk testet med og uten hviletid, og den med hviletid ble mye bedre i konsistensen.

 

Fremgangsmåte for verdens beste cookies

DU TRENGER

♥ 250 g mel
♥ 25 g maizena
♥ 0,5 ts natron
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 klype salt
♥ 100 g brunsukker
♥ 150 g sukker
♥ 135 g smør
♥ 1 egg
♥ 200 g sjokolade i små biter

SLIK GJØR DU

  1. Bland mel, maizena, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. 
  2. Visp brunsukker, sukker og smør sammen i en annen bolle. Når du har en jevn blanding, legg til egget og bland godt.
  3. Bland sammen begge bollene og tilsett sjokoladebitene til slutt. Deigen skal være ganske tykk og litt vanskelig å blande.
  4. Oppbevar deigen i en luftett beholder i kjøleskapet over natten eller i ca. 8 timer.
  5. Forvarm ovnen til 180ºC.
  6. Lag små baller/klatter med deigen på ca. 35 g og fordel de på et smurt bakebrett. Ikke legg de for tett inntil hverandre da de kommer til å smelte og vie seg ut.
  7. Bak cookies i ovnen på 180ºC i cirka 8-10 minutter. Ta de ut når de så vidt begynner å bli gyldne og begynner å sprekke på overflaten. La de ettersteke på det varme bakebrette helt til de stivner (ca. 2 min). Når de har stivnet kan du overføre de på en rist for avkjøling. 
    Det er normalt at de er myke etter at du tar de ut av ovnen fordi de fortsetter å steke en liten stund til og stivner etterhvert. 

 Oppbevar cookies i en lufttett beholder.

// Bon appétit!

Fristet dette? Kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar-Ferdig-Visp! på Facebook eller Instagram for mer inspirasjon?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *