Verdens beste cookies med sjokoladebiter

Denne oppskriften har jeg jobbet mye med for å få helt perfekt! Og nå som jeg kan lage perfekte cookies, vel så lager jeg de kanskje litt for ofte… Jeg er veldig kresen når det kommer til cookies: de skal være faste, på kanten av crispy på utsiden, men alikevel ultramyke inni! Og så skal ikke brunsukkersmaken være helt overvelvende. Etter uendelige forsøk har jeg fått det til! De må dere bare prøve!

Tilbredningstid: 10 min (lage deigen) + 10 min (lage cookies 6 timer senere)
Hviletetid: minst 6 timer i kjøleskapet, eller over natten
Baketid: 8-10 minuter
Gir: rundt 22 cookies

ingredienser rectangel

♥ 250 g mel
♥ 25 g maizena
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 klype salt
♥ 135 g smør
♥ 100 g brunsukker
♥ 150 g sukker
♥ 1 egg
♥ 1 tsp vaniljesukker
♥ 200 g sjokolade i små biter

slik gjør du rectangel

Deigen
  1. Bland mel, maizena, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. 
  2. I en annen bolle visper du brunsukker, sukker og smør sammen. Når du har en fin blanding kan du legge til egget. Bruk gjerne hendene.
  3. Bland sammen begge blandingene.
  4. Tilsett sjokoladebitene til slutt. Deigen skal være ganske tykk.
  5. Oppbevar deigen i en luftett beholder i kjøleskapet over natten. Du kan hoppe over eller redusere ventetiden men den anbefales sterkt for best resultat.

 

Steking etter minst 6 timer hviling
img_0924
  1. Forvarm ovnen til 180ºC.
  2. Lag små baller med deigen på rundt 35 g. Du trenger ikke å lage perfekte baller, en liten haug med deig er bra nok.
  3. Fordel de på et bakebrett med bakepapir. Ikke legg de for tett inntil hverandre da de kommer til å smelte og vie seg ut.
  4. Bak i ovnen på 180ºC i cirka 8-10 minutter. Ta de ut når de begynner å bli gyldne og sprekke på overflaten. Det er normalt at de er myke etter at du tar de ut av ovnen. De kommer til å fortsette å steke en liten stund til og dermed stivne. 
  5. La de ettersteke helt til de stivner på samme bakebrett eller skli de ut av bakebrettet med hjelp av bakepapiret. Når de har stivnet kan du snu de opp ned eller legge de på en rist for avkjøling. 
  6. Den beste måten å oppbevare de er i en lufttett beholder.

 

Bon appétit

 

Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på facebook eller instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

Chocolate Chip Cookies
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
10 min
Total Time
6 hr 30 min
Prep Time
20 min
Cook Time
10 min
Total Time
6 hr 30 min
Ingredients
  1. 250 g flour
  2. 25 g corn starch
  3. 1 tsp natron
  4. 1 tsp baking powder
  5. 1 pinch of salt
  6. 135 g butter
  7. 100 g brown sugar
  8. 150 g white sugar
  9. 1 egg
  10. 1 tsp vanilla sugar
  11. 200 g chocolate chips
Making the dough
  1. Start by mixing the flour, corn starch, baking powder, vanilla sugar and salt in one container. If you are making the chocolate version, add the chocolate powder at this stage.
  2. Then combine the brown, white sugar and the butter in another bowl with a handheld mixer or with your hands. Add in one egg.
  3. Combine the first bowl to the mix until you have a smooth mix. To finish, add the chocolate chips. You should have a firm dough that can remind of play-dough.
  4. Contain the dough in a container covered with plastic foil overnight in the fridge. You can drop the this waiting step but the dough won’t set as well. I recommend waiting at least 6 hours.
Making the cookies (at least 6 hours later)
  1. The day after, start by preheating the oven at 180ºC.
  2. While the oven is preheating, make small balls with the dough of each about 35 g. For a better rustic look, don’t make a perfect round ball but rather a pile of dough. While dispersing them on a a tray (greased or with baking paper), remember to separate them a fair bit because they while expand as they melt down.
  3. Bake in the oven at 180ºC for 10 minutes. Take them out when they start to crack up on the surface and before they get golden. They will still be soft after you take them out of the oven, but that’s normal, they will continue to cook and harden outside the oven.
  4. Because of that, let them cool that on the same tray you baked them on. Or if you used baking paper, carefully slide of the paper so the cookies can cool down faster.
  5. After 10-15 minutes, transfer to a rack so the bottom will also cool down. Or turn them upside down if you don’t have a rack like me.
Notes
  1. - The best way to store them is to keep them in a close container at room temperature, once they are properly cooled down.
  2. - The dough is freezer-friendly so you can freeze it and take it out whenever you want. It will just need a longer baking time.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *