Veggis ratatouille-lasagne! Steg-for-steg med bilder

Nå er helgen på vei og da er det på tidet med litt digg kosemat som denne ratatouille-lasagnen! Bonus er at den er kjøtt-fri men jeg kan garantere at ingen vil synes denne retten mangler noe som helst!

Denne retten er det beste fra 2 verdener spør du meg: deilig fransk smakfull ratatouille og digg italiensk lasagne. Franskmenn og italienere krangler ofte om hvem som har den beste maten. Som stolt fransk jente som har reist en del i Italia og blitt servert de aller beste pastarettene fra reale italienske «mamma», så må jeg si jeg har litt blandede følelser! 

Konklusjon jeg kom frem til er at franskmenn er utrolig gode til å lage litt mer fancy måltider, mens i Italia er man utrolig gode til å lage hverdagsmat. Men så har jeg en liten (patriotisk) parantes, jeg må bare si at vi franskmen er helt klart vinnere når det kommer til desserter! 

Uansett, jeg er glad i både fransk mat og italiensk mat og tenkte dette kunne kombineres, så jeg presenterer: ratatouille-lasagne! Det er KJEMPEgodt og nå som jeg er blitt vegetarianer så blir det nok den nye standard-lasagnen i huset.

For denne oppskriften bruker jeg min franske mammas bechamel saus. Denne er helt magisk å lage! Jeg vet mange sliter med å lage béchamel saus – at den blir klumpete og sånt. Glem det! Med denne oppskriften blir det ALDRI mer klumper i béchamel sausen!

Anyways, nok prat, her er oppskriften til ratatouille-lasagne! Enjoy!

40 minutter tilbredningstid, 40 minutter steking
middag for 6
du trenger et mellomstort dypt lasagnefat

DU TRENGER

For ratatouille-fyllet

♥ 1 rødløk
♥ 1 paprika

1 gul løk
♥ 2-3 hvitløksfedd
♥ 1 aubergine
♥ 1 squash
♥ 1 boks hakkede tomater
♥ 3-6 ss of balsamicoeddikk
♥ 2 ss oregano
♥ salt & pepper
♥ olivenolje for steking

For béchamel sausen

♥ 750 g melk
♥ 150 g smør
♥ 75 g siktet hvetemel

Ekstra mellom lagene

♥ masse god parmesan
♥ 9-15 lasagneplater

SLIK GJØR DU

Begynn med ratatouille-fyllet

Ok, det er jo ikke 100% ratatouille, jeg legger til litt tomater for å få en saftig saus som man har i en klassiske lasagne.

Alt av grønt skal skjæres litt grovt for denne oppskriften. Man skal ha litt tyggemotstand når man spiser lasagne!

img_1860-version-2

  1. Skjær opp rødløk og paprika.
  2. Stek i en stor panne på middels varm med olivenolje. Legg til et halvt glass med vann og stek i rundt 10 minutter med lokk. Dette kommer til å karamelisere løken litt og gi litt digg sødme til maten.
  3. Mens rødløk og paprika godgjør seg, skjær opp resten av grønnsakene i små kuber.
  4. Legg til de skjærte grønnsakene i pannen og stek i rundt 10 minutter. Legg til olivenolje hvis det blir litt tørt og husk røre litt i blant sånn at maten ikke setter seg fast i pannen.
  5. Etter 10 minutter kan du legge til boksen med hakkede tomater, oregano, salt, pepper og balsamikoeddikk. Stek i 10 minutter med lokk og husk å røre litt i blant.

 

Mens ratatouillen-fyllet godgjør seg lager du béchamelsausen

Avhengig av hvor rask ovnen din er til å varme seg opp så bør du kanskje vurdere å forvarme ovnen din nå til 200°C.

  1. Béchameloppskriften min er utrolig enkel! Bare sett alle ingrediensene i en kjele.
  2. Visp i 5 minutter på lav-middels varme til den er tykk, og voilà! Hvis dette var litt forvirrende enkelt kan du lese mer om oppskriften her.

fotor-bechamel-lage

Oppbyggingen

Oppbyggingen er ganske lett så jeg bare lar deg se på bildene under!

Men først, noen viktige tips for oppbygingen:

♥ Planlegg godt med fyll og saus. Se hvor mye du har og husk at du skal dele opp béchamelsausen i 5 deler (en gang for hvert lag, en gang for bunnen og en gang for toppen). Ratatouille-fyllet skal deles opp i 3 deler – en gang for hvert lag.

♥ Første steg av oppbygingen er et lag med béchamelsaus i bunnen. Dette er veldig viktig for å gjøre det lettere og få stykkene ut av fatet når lasagnen er klar.

♥ Husk at lasagnen kommer til å heve seg i stekeprossesen! Det kan hende du må tilpasset antall lag til fatet du har tilgjengelig. Det beste er å bruke et høyt fat hvis du kan sånn at du får lagt inn flere lag. Har du ikke et høyt kan du også bruke en mindre men kanskje du må nøye deg meg 2 lag.

fotor-lasagne-oppbygging-3

Inn i ovnen

  1. Ratatouille-lasagnen skal steke i rundt 40 minutter på 200°C. Hvis skorpen blir overstekt på under 40 minuter kan du dekke ratatouille-lasagnen med aluminiumsfolie.

Bon appétit!


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

Ønsker du å få diggge oppskrifter på mail annenhver fredag kanskje? Meld deg på nyhetsbrevet og få de beste oppskriftene som har kommet på bloggen i løpet av de to siste ukene. Jeg garanterer ingen spam og å ikke videreformidle mailadressen din.


 

img_1923-version-2

 

Ratatouille-lasagne
Write a review
Print
Prep Time
40 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
40 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr 20 min
For the ratatouille filling
  1. 1 red oignon
  2. 1 white oignon
  3. 1 eggplant
  4. 1 zucchini
  5. 1 capsicum
  6. 1 can of diced tomatoes
  7. 3-6 tbsp of balsamico vinegar
  8. 2 tbsp oregano
  9. salt and pepper
For the bechamel sauce
  1. 750 g milk
  2. 150 g butter
  3. 75 g white flour
Extra between the layers
  1. Parmesan cheese
  2. 9-15 pasta plates
For the filling
  1. Chop up the red oinion and capsicum in medium large bites.
  2. Fry in a big pan at medium heat with some olive oil.
  3. After 3-4 minutes, add halv a cup of water and put a lid on it. Fry for about 10 minutes.
  4. While its frying, start chopping of the rest of the vegetables in medium sized pieces.
  5. Add the veggies to the pan and fry for 10 more minutes. Add some olive oil if the mix is a bit dry.
  6. After the 10 minutes, add the can of diced tomatoes, oregano, salt, pepper and balsamico vinegar. Cook it with a lid at low-medium heat for 10 more minutes and stir once in a while.
  7. Start preheating the oven at 200°C.
For the béchamel sauce
  1. Pour all of the ingredients at the same time in a pot and cook for 5 minutes while stirring.
  2. Take it of the heating element when it's thick enough.
Build up the lasagne
  1. Cover the bottom of your plate with a thin layer of béchamel sauce.
  2. Add a layer of overlapping lasagne plates.
  3. One layer of ratatouille filling.
  4. One layer of béchamel sauce and parmesan cheese.
  5. Repeat the process two more times so you have three layers of filling in total.
  6. Cover the top level with béchamel sauce and grated parmesan.
  7. Bake the ratatouille-lasagne at 200°C for about 40 minutes. If the top layers starts to burn before the 40 minutes are over, cover the ratatouille-lasagne with aluminum foil.
Notes
  1. - Plan ahead how many of layers you will be able to do with your plate. I managed to make three layers as in the recipe, but you might have to adjust and make only two.
  2. - Remember that the ratatouille-lasagne will rise up in the cooking process so leave some room for the lasagne to rise.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *