Veggis drømmefrokost: Hash browns benedict!

Ok, nå som jeg er blitt vegetarianer var det på tidet å finne en digg frokost som kan fylle tomrommet til egg- og baconfrokosten. For å nå egg- og baconhøydene måtte den ha noe fett, noe crunchy og noe flytende digg saus. Da ble det denne hash browns benedict! Denne er en ren nytelse! Den tar litt mer tid å lage enn egg og bacon men gjett om den er god!

Hash browns benedict hørtes litt fancy og digg ut, men på godt norsk ville den retten hete potetpannekaker med hollandaise og posjert egg.

I morgen skriver jeg om hollandaise saus og kommer med masse tips og triks for å få en vellykket hollandaise. Jeg må bare ta noen kule bilder først som vil si at jeg må lage å spise mer hollandaise i dag… yay!

40 minutter
frokost for 2

DU TRENGER

For hash brownsne

♥ 1 stor potet
♥ ½ løk
♥ 1 eggehvite
♥ 20 g mel
♥ solsikkeoilje for steking
♥ klype salt

For hollandaisesausen

♥ 1 fersk eggeplomme
♥ 1 ts vann
♥ 75 g smør
♥ 2-4 ss sitronsaft
♥ salt & pepper

For oppbyggingen

♥ 2 egg
♥ salat, gjerne en blanding med spinat of rukkola for eksempel
♥ 1 stor eller bred tomat

SLIK GJØR DU

Begyn med hash brownsne

  1. Finhakk løken.
  2. Skrell og riv potetene med et rivjern.
  3. Rens de rivede potene i et dørslag eller i en sil under rennende kaldt vann. 
  4. La vannet rennet ut og skvis ut mest mulig vann før du legger de i en tørr bolle.
  5. Tilsett eggehvite (husk å legge eggeplommen til side for hollandaisen), løk, mel og salt. Bland alt godt sammen.
  6. Varm en stekepanne på medium varme med hva du har av stekeolje.
  7. Lagg 2 små flate pannekaker med potetblandingen direkte i pannen. Du har litt tid på å forme hash browsne. Lag de runde med en stekespade for eksempel og flat ut toppen slik at de steker jevnt når du snur de.
  8. Stek i 2-3 minutter på hver side.
Når jeg vanligvis lager hash browns bruker jeg hele egg for gylden farge og god fyldig smak. I denne oppskriften bruker jeg bare eggehvite fordi det fungerer fint og på denne måten får du ikke noe eggesvinn siden du bruker eggplommen til hollandaisen.

Så kan du gå over til hollandaisen

  1. Sett opp et vannbad og visp eggeplommen med vann i vannbadet. 
  2. Etter 2 minutter burde plommen tykne. Da kan du legge til smøret en spiseskje av gangen og bland godt mellom hver omgang slik alt er godt inkorporert.
  3. Avslutt med å legge til salt, pepper og sitronsaft til smak og behag.

Ikke kast ut vannet fra vannbadet, det kan du bruke i neste steg for å posjere eggene.

Avslutt med posjering av eggene og montering av frokosten

  1. Posjer eggene et av gangen.
  2. Mens eggene posjeres, skjær opp tomaten i tynne skiver.
  3. Monter frokosten lag for lag med salat i bunnen, en hash brown, et lag 1-2 tomatskiver, et posjert egg og topp det hele med hollandaise saus

Bon appétit!

 

img_2262-version-2

Hashbrowns Benedict
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
40 min
Prep Time
40 min
For the hash browns
  1. 1 big potatoes
  2. 1 egg white
  3. 1/2 oignon
  4. 40 g flour
  5. salt
  6. vegetable oil for frying
For the hollandaise sauce
  1. 1 egg yolk
  2. 1 tsp of water
  3. 75 g butter
  4. 2-4 tbsp of lemon juice
  5. salt and pepper
For the whole breakkie
  1. 1 large tomato
  2. salad
  3. 2 eggs
Hash browns
  1. Chop up the oinon.
  2. Shred the potatoes with a grater, then rinse and drain under cold water.
  3. Squeeze them well to get them as dry as possible and transfer to a medium sized bowl.
  4. Place all the other ingredients for the hash browns in the same bowl and mix well.
  5. Heat up vegetable oil in a pan at medium heath. Then add the has hash brown mix in the pan and use a spatula to form 2 round and flat hash browns. They should look like pancakes.
The hollandaise sauce
  1. Start by setting up a heated bath. To do this you need to boil water in a pot and keep it at at the stable temperature, before boiling point. On top of that you put a second container, glass or stainless steel will do fine.
  2. To make the hollandaise sauce you will need to start by whipping the water and egg yolks in the bain-marie. Once you have whipped the sauce for 2-3 minutes you should start having a lighter and ticker mix.
  3. Then you can add the butter. Add 1/3 at a time and wait for the butter to be well incorporated before adding more butter.
  4. The last stage is to add the lemon juice, salt and pepper and it’s up to you how much you want of each.
The build-up
  1. Next step is the poaching of the eggs. You can use the water and pot from the bain-marie to poach them.
  2. While you are poaching the eggs, you can start slicing up the tomato in thin slices.
  3. Last step is to build up the breakkie. Start with a bed of salad, then a hash brown, slices of tomato, poached egg and finish with a nice layer of hollandaise sauce.
Klar, ferdig, visp! http://www.klarferdigvisp.no/

2 thoughts on “Veggis drømmefrokost: Hash browns benedict!

    1. Hei hei Maya! 😀
      Jeg er vegetarianer og skriver at dette er en vegetariansk oppskrift, så da er egg og melk lov 🙂 Jeg kan ikke se at jeg har skrevet at det er vegansk noe sted, men jeg kan godt ta feil :/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *