Vegetaroppskrifter

Denne suppen er veldig rask å lage. Det finnes mange varianter på rotgrønnsakssuppe - bare bruk grønnsakene du har tilgjengelig eller liker. 

Rotgrønnsakssuppe – enkel sesongbasert mat

ca. 20 minutter suppe til 4 personer

Pizzauken ep.6: Squash- og mozzarellapizza

Naaam, pizza bianca con zucchine e mozarella! Che buono! Squashpizza som det heter på godt norsk er (også) en av mine favorittpizza. Squash gir fra seg mye vann så her er det viktig å følge instruks riktig får å ikke ende opp med suppepizza.

Pizzauken ep.5: Potet- og ricottapizza

Ja, jeg er litt gira på månedens matbloggutfordring hvor potet er tema, men nei, jeg skriver ikke om potetpizza bare på grunn av det! Potetpizza er kanskje nytt for en del der ute men det er slettes ikke uvanlig i Italia. Potetpizza er kjempegodt og den er garantert i mine topp tre pizzaer! Prøv det!

Pizzauken ep. 4: Enkel pizza med tomat, sopp og basilikum

Det enkle er ofte det beste! Denne pizzaen er veldig enkel men har mye smak! Alt du trenger er en hjemmelaget deig, gode tomater og fersk basilikum.

Pizzauken ep. 3: Pizzatopping – triks og forslag

Hei hei og velkommen til PIZZAUKEN episode 3! I episode 1 var det fokus på pizzadeig, episode 2 på pizzasauser og nå er det fokus på pizzatopping. Resten av PIZZAUKEN vil være oppskrifter på spesifike italienske pizzaer, så følg med!

Pizzauken ep. 1: pizzadeig – oppskrift og triks

For et par år siden var jeg så heldig å reise og bo i Italia i 8 måneder. Jeg fikk lært så utrolig mye om italiensk matlaging! En av tingene jeg fikk lære var hvordan italienere lager pizzaen sin hjemme. Så nå har jeg samlet opp alle triks og oppskrifter for dere og samlet alt i enLes mer

Orientalsk tabbouleh aka. semulegrynsalat

Orientalsk tabbouleh er en fantastisk god og frisk semulegrynsalat! Den kanskje mest kjente versjonen av tabbouleh i Norge er den som kommer fra Syria og Lebanon og lages med bulgur. Det som man kaller en orientalsk tabbouleh stammer fra Nord-Afrika og lages typisk med couscous, altså semulegryn. I Frankrike har vi hatt mye innvandring fra Nord-Afrika,

«Purée» – mammas franske potetmos

Når jeg snakker om mammas potetmos kaller jeg det «purée» fordi jeg synes norsk og fransk potetmos er veldig forskjellig. En norsk potetmos er fastere og grovmost, en fransk potetmos er ganske bløt og finmost. Og er det en liten potetklump i en fransk potetmos får den terningskast 0 i mine (halvt) franske øyne! 

Italienske potetgnocchi – smelter på tunga!

YES! Mia fra Green Bonanza har lansert en oppskriftsutfordring for matbloggere hvor en ingrediens er i fokus måned. Forrige måned var det da altså Green Bonanza som valgte ingrediensen og det var beter. Jeg fikk ikke desverre ikke delt noen oppskrifter med beter fordi jeg ikke liker beter, MEN utfordringen fikk meg til å prøve mye nytt ogLes mer

Grønnsakscurry – Enkel og god gryterett

Jeg har begynt med currygryter i bøter og span – og jammen er det enkelt og godt! Og så er det ikke minst en god mulighet til å bruke opp grønnsaker som begyner å bli dårlige. I denne oppskriften har jeg brukt brokkoli og spinat men her er det bare å være kreativ! I stedet forLes mer

Kremete blomkålsuppe og rask korianderolje

Jeg er et suppemenneske! Når det er kald ute prøver jeg alltid å ha minst en suppemiddag per uke. Jeg er også en frysepinne, så det vil si at jeg lager supper nesten hele året rundt! Her har dere en enkel blomkålsuppe med en liten koriandervri. Jeg synes blomkål og koriander er en super komboLes mer

Gresskarsuppe til middag?

Nå er det suppetid! Gresskarsuppe er helt klart en av mine favorittsupper! Jeg får en skikkelig deilig høstfølelse av det. Denne oppskriften gir deg en kremete suppe med en knæsj orange farge. Mitt serveringstips er å servere det med en mild olivenolje, toppet med litt basililum og ferskt brød med smør som tilbehør. Nam! 

Spicy korianderpesto – for taco eller pasta

Oh lord for en smaksbombe! For å være 100% ærlig lagde jeg korianderpesto ved et uhell – jeg trodde jeg hadde kjøpt persille for å lage persillepesto, men jeg kjøpte koriander i stedet! Flaut! Til mitt forsvar var jeg veldig sliten da jeg handlet. Dette var jo et kongeuhell uansett fordi jeg prøvde meg på enLes mer
Oppskrift på flate yoghurtbrød! Disse er awesome: myke, feite og passe seige! Passer ypperlig hvis du er lei av tortillas til tacos! Det beste er at de fungerer også til dessert med nugatti!

Flate yoghurtbrød

Flate yoghurtbrød er en blanding av nanbrød, yogurtbrød og tortilla. Jeg fant en oppskrift for en stund siden som het «flat bread» på engelsk (hvis jeg husker riktig) som jeg har lekt med. Etter et par eksperimenter fant jeg disse yoghurtbrødene som er kjempedigge. De er gode, myke, seige og feite! Nam!

Klassiske sauser #3: Autentisk aïoli

Denne aïolioppskriften er det nærmeste man kommer en autentisk provensalsk oppskrift på aïoli. Dette er en sånn oppskrift man finner i flere kokebøker og nettsider med akkurat lik oppskrift – en skikkelig klassiker altså! Aïoli betyr på provensalsk fransk hvitløk og olje: aïl–oli. Og på provensalsk er olje nesten underforstått alltid olivenolje!

Kremete gulrotsuppe med chilli og linser

Ta i mot høsten med åpne armer med en deilig og kremete gulrotsuppe med chilli og linser! Den er litt spicy så man for en god og varm følelse nå som kulden snikker seg innpå. Supper krever også egentlig mindre innsats enn man ser for seg – bare litt hakking, litt koking og litt miksing! 

Spretne og myke burgerbrød med sesamfrø

Etter at du har prøvd disse vil du aldri kjøpe burgerbrød igjen! De er myke, spretne og ultragode! Jeg fikk litt inntykk av å spise ute på restaurant selv om jeg var jeg hjemme hvis det er lov å skryte litt! De er heller ikke vanskelig å lage, bare planlegg tiden litt i forhold til hevetid.Les mer

Klassiske amerikanske pancakes på 30 minutter

Jeg bare digger amerikanske pancakes! For det første er det veldig godt men det er to andre fordeler med amerikanske pancakes: ingen hviletid og så er de mye lettere å steke! Når jeg prøver meg på tynne norske pannekaker, eller enda verre, franske crêpes, ender jeg alltid opp med brente pannekaker. Amerikanske pannekaker sier iLes mer

Veggis drømmefrokost: Hash browns benedict!

Ok, nå som jeg er blitt vegetarianer var det på tidet å finne en digg frokost som kan fylle tomrommet til egg- og baconfrokosten. For å nå egg- og baconhøydene måtte den ha noe fett, noe crunchy og noe flytende digg saus. Da ble det denne hash browns benedict! Denne er en ren nytelse! Den tar litt mer tidLes mer

Aspargespinner! Crispy og rask forrett som imponerer

Enkel og grei oppskrift på aspargespinner som gir utrolig kult resultat! Og så er de akkurat passe crispy, nam! Aspargespinner fungerer veldig godt som forrett eller siderett. Siden man trenger så lite butterdeig synes jeg de er veldig praktiske å lage når du har så lite butterdeig at du ikke kan lage en pai for eksempel.

Stor bildeguide på gittertopp og flettekant til pai

Her er løsningen for deg som vil imponere gjestene! Når jeg ser en flettet pai tenker jeg på en deilig og rykende varm eplepai som ligger på vinduskarmen på et lite trehus i en Disneyfilm. Er det noen andre som ser den? Man får rett og slett en god følelse av en fin pai medLes mer

Veggis ratatouille-lasagne! Steg-for-steg med bilder

Nå er helgen på vei og da er det på tidet med litt digg kosemat som denne ratatouille-lasagnen! Bonus er at den er kjøtt-fri men jeg kan garantere at ingen vil synes denne retten mangler noe som helst! Denne retten er det beste fra 2 verdener spør du meg: deilig fransk smakfull ratatouille og digg italiensk lasagne.Les mer

Italiensk og vegansk gresskarrisotto

Nå kommer høsten og da er tid for gresskar! Youhou! Jeg tror nok det kommer en del gresskaroppskrifter fremover nå for å si det sånn… Gresskarrisotto passer veldig fint som forrett synes jeg men jeg tar det ofte gjerne som en middag også. Det tar rundt 50 minutter å lage men hust at mye av detLes mer

Klassiske sauser #2: superenkel béchamelsaus

Denne oppskriften er helt AMAZING! Og dette har jeg mamma til å takke for (merci maman!). Alle jeg kjenner vegrer seg litt til å lage béchamelsaus fordi det klumper seg, det er litt tungvint med flere steg, smøret må ikke brenne, man må spe melken gradvis… Glem det! Mammas oppskrift har aldri aldri laget noen klumperLes mer

Vegetariske og supersøte mini-quiches

Da var det søndag og søndag betyr digg frokost! Som nykonvertert vegetarianer var det veldig vanskelig og ikke legge til litt bacon oppi av ren vane. Men vet du hva! Disse mini-quiches var gode uansett! Selv min ikke-vegetar-kjæreste nevnte ikke noe om at vi ikke hadde vår vanlige bacon til søndagsfrokosten. De kan brukes til masse forskjellig: iLes mer

Pasta alla Pia – vegetarsaus inspirert fra Italia

Nå deler jeg min favoritt vegetar pastasaus med dere! En god pastasaus med gode grønnsaker som har stått og småkokt en stund er det beste jeg vet! Er den vellyket trenger den hverken kjøtt eller parmesan spør du meg! Selv før jeg ble vegetarianer har jeg lært fra italienere å sette grønnsakene i sentrum av måltidet.

Digg persillehummus uten tahini

Hummus og jeg har alltid vært venner men nå som jeg kutter ut kjøtt føler jeg at vi blir enda bedre venner! Første gang jeg smakte på hummus var med persille så jeg trodde lenge at det var sånn hummus skull være. Nå er jeg så vandt til denne gode versjonen at det er sånnLes mer

Vegansk persillepesto for en grønnere hverdag

Jeg lærte denne oppskriften på en økologisk gård jeg jobbet på i Italia og bruker den veldig ofte, senest i går faktisk! Pesto er jo så enkelt å lage selv at det blir litt dumt og trist å kjøpe den i butikken når det er så mye rart tilsatt. Så hver gang jeg finner billigLes mer