Vegetariske og supersøte mini-quiches

Da var det søndag og søndag betyr digg frokost! Som nykonvertert vegetarianer var det veldig vanskelig og ikke legge til litt bacon oppi av ren vane. Men vet du hva! Disse mini-quiches var gode uansett! Selv min ikke-vegetar-kjæreste nevnte ikke noe om at vi ikke hadde vår vanlige bacon til søndagsfrokosten. De kan brukes til masse forskjellig: i matpakka, som siderett, forett, frokost, tapasmiddag eller til brunch!

20 minutter forbredelser, 20-30 minutter steketid
8 mini-quiches
behøver muffinsformer

DU TRENGER

♥ 1 gullerot
♥ 2 selleristenger
♥ 1 gul paprika
♥ 4 egg
♥ litt revet ost
♥ 300 g butterdeig
♥ olivenolje til steking
♥ salt og pepper

Bruk hva du har av grønnsaker hjemme. Bytt gjerne selleri med løk for eksempel.

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Hakk opp gullerot, selleri og paprika i små biter.
  3. Hell over i panne på middels varme med olje og la det småsteke mens du forbedrer resten i neste steg.
  4. Visp eggene sammen i en bolle og legg til med revet ost, salt og pepper som ønsket. Legg til side.
  5. Forbered muffinsformene. Bruk hva du har til å lage muffins, alt fungerer. Jeg brukte silikonformer som ikke trengte noe smøring men husk å gjøre det hvis du trenger det.
  6. Jeg hadde kjøpt butterdeigark som kom i stor firkantet størrelse og skjærte det i 4. Brett sidene litt tilfeldig – da får det et kult rustikk utseende når det steker.
  7. Hell i grønnsaksblandingen og eggeblandingen.
  8. Stek i ovnen i rundt 20 minutter.

Bon appétit!


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

Ønsker du å få diggge oppskrifter på mail annenhver fredag kanskje? Meld deg på nyhetsbrevet og få de beste oppskriftene som har kommet på bloggen i løpet av de to siste ukene. Jeg garanterer ingen spam og å ikke videreformidle mailadressen din.


 

vegetar-mini-quiches

Vegetarian mini-quiches
Serves 8
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 1 carrot
  2. 2 celleristicks
  3. 1 yellow capsicum
  4. 4 eggs
  5. a bit of grated cheese
  6. 300 g puff pastry
  7. olive oil for cooking
  8. salt and pepper
Instructions
  1. Preheat the oven at 180°C.
  2. Chop up the carrot, celleri and capsicum into small squares.
  3. Put the veggies in a pan at medium heat with olive oil. Let it simmer while you go on to the next step.
  4. Whip the eggs up with the cheese, salt and pepper.
  5. Prepare muffin forms. I used silicon forms but just use whatever you have and remember to grease them if neaded.
  6. Cut up the puff pastry into circles or squares that fits your muffin forms - so a couple of cm wider than the forms. I cut them up in squares and just folded the left-overs inwards which gave them a nice rustic look once it was cooked.
  7. Pour over the veggie miks and egg batter in the muffin forms with pastry in them.
  8. Bake in the oven for about 20 minutes.
Klar, ferdig, visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *