Samling med over 20 veganske juleslag og julegodt

Jeg er så glad i å lage kjeks fordi det er så raskt og de holder så lenge! Vinn-vinn! Disse kolakakene er herlige, raske og veganske!

Jeg har tidligere publisert en samleliste med 40 slag til jul fra andre flinke bloggere. Her en liste av det jeg har funnet av veganske alternativer og tips til å veganifiserer tradisjonelle juleslag.

I år skal jeg prøve å friske opp mine faste 7 slag ved å «veganifisere» noen klassikere. Jeg kommer til å publisere de vellykkede forsøkene her på bloggen 😉

 

Hva kan man bytte ut egg og melkeprodukter med?

Her er noen tips du kan prøve deg på for å veganifisere dine egne klassikere. Noen av dine faste oppskrifter er sikkert enklere å veganifisere enn du tror.

 

♥ Bytt ut melk med vegetabilsk melk – havremelk og mandelmelk er varianter som passer veldig bra smaksmessig med de 7 slag. Soyamelk er også et godt alternativ og kjent som å være varianten som ligner mest på kumelk med tanke på baking og oppvarming.

♥ Bytt ut fløte med vegetabilsk fløte som Oatlys havrematfløte.

♥ Bytt ut egg knuste linfrø (1 ss) vispet med vann (3ss) eller prøv å dropp det helt hvis det er lite egg i oppskriften.

♥ Vispet eggehvite kan lett byttes ut med aquafaba.

♥ Melkesjokolade byttes ut med mørk sjokolade – mye sunnere uansett 😀

♥ Bytt ut smør med kokosolje, nøytral vegetabilsk olje eller vegansk margarin. Hvis det bare er litt smør i oppskriften går det helt fint å bytte med kokosolje eller vegetabilsk olje, men hvis det er mye smør i oppskriften ville jeg gått for vegansk margarin fordi kokosolje gir mye kokossmak, og vegetabilsk olje i store doser blir veldig fett.

 

Her er listen med juleslag og julegodt fra flinke bloggere.

Veganske slag til jul

Vegansk konfekt og julegodt

HAR DU NOEN FORSLAG TIL DENNE LISTEN? KOM GJERNE MED FORSLAG I KOMMENTARFELTET

 

// Bon appetit og god jul!

2 thoughts on “Samling med over 20 veganske juleslag og julegodt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *