Vegansk sjokolademousse – 2 ingrendienser, 10 minutter

Jo da, med en time med avkjøling i kjøleskapet da! Denne sjokolademousse oppskriften er genial! Ikke vær skremt av navnet til en av ingrediensene i oppskriften, fordi du har den sikkert hjemme uten å vite det! Denne oppskriften gir en veldig lett og god sjokoladmousse. Og så kan du spise hvor mye du vil av den fordi her er det ikke noe sukker tilsatt!

10 minutter forbredelser, 1 time avkjøling
4 små porsjoner

DU TRENGER

♥ 200 g aquafaba (kikert- eller bønnevann, les mer om det her)
♥ 150 g mørk sjokolade

Om du syntes dette virker litt kjedelig, kan du gjerne legge til 1 ts vaniljesukker.

SLIK GJØR DU

  1. Knekk sjokoladen i små biter og sett den i et vannbad.
  2. Mens sjokoladen smelter visper du aquafabaen i rundt 5 minutter til den blir fin og stiv.
  3. Bland inn en trededel av den vispede aquafabaen med den smeltede sjokoladen. Når begge ingrendiensene er godt blandet sammen kan du legge til resten av aquafabaen.
  4. Hell over i små beholdere eller i en større beholder. Moussen skal avkjøles i kjøleskapet i minst en time før den kan nytes.

Sånn, det var det hele oppskriften! Var ikke det greit og enkelt!

Bon appétit!


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

Ønsker du å få diggge oppskrifter på mail annenhver fredag kanskje? Meld deg på nyhetsbrevet og få de beste oppskriftene som har kommet på bloggen i løpet av de to siste ukene. Jeg garanterer ingen spam og å ikke videreformidle mailadressen din.


Vegan Chocolate Mousse
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Total Time
1 hr 10 min
Prep Time
10 min
Total Time
1 hr 10 min
Ingredients
  1. 200 g aquafaba (the water that comes with canned chickpeas, lentils or beans)
  2. 150 g dark chocolate
Instructions
  1. Melt the chocolate in a bain-marie.
  2. While the chocolate is melting, whip the aquafaba stif for about 5 minutesf. You should obtain the same result as when you whip egg whites.
  3. Mix 1/3 of the whipped aquafaba with the melted chocolate. Once you have a smooth mix, add the rest of the aquafaba.
  4. Pour over to 4 small containers and cool in the fridge for 1 hour.
Klar, ferdig, visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *