Tomattapenade – deilig og klart på 5 minutter

Deilig ny oppskrift på tomattapenade på bloggen! Imponerer gjestene på bare 5 minutter!

 5 minutter
gir tomattapenade til ca. 4 personer som entré

Min gode venninne Anna serverte meg hjemmelaget tomattapenade for noen uker siden og nå har jeg har fått helt dilla på det! Enkel svart tapenade er også enkelt og godt, men denne tomattapenaden imponerer aller mest!

Og best av alt tar det bare tar 5 minutter å lage! Farlig kjapt og farlig godt! 😉

DU TRENGER

♥ ca. 100 g soltørkede tomater (tilsvarende innhold fra et lite glass med soltørkede tomater)
♥ 70 g oliven
♥ 1 hvitløksfedd
♥ 50 g nøtter (mandler eller valnøtter fungerer fint)
♥ 2-4 ss olje (olje fra soltørkede tomater eller olivenolje)

SLIK LAGER DU TOMATTAPENADE

  1. Mix alle ingrediensene bortsett fra oljen i en blender eller med en stavmikser. Begynn gjerne med et halv hvitløksfedd og smak før du bestemmer deg om å bruke mer.
  2. Tilsett oljen. Velg hvilken olje du bruker utifra ønsker smak – oljen som kommer med de soltørkede tomatene kan ofte være litt for sterk etter min smak, så da legger jeg olivenolje i stedet.

Bon appétit!

Hva kan tomattapenaden spises med?Deilig ny oppskrift på tomattapenade på bloggen! Imponerer gjestene på bare 5 minutter! Tomattapenaden passer utmerket med kjeks eller ristet brød til entré eller som amuse-bouche. 

Oppbevaring
Tomattapenaden kan nytes med eneste gang eller oppbevares i kjøleskapet i ca. 1 uke.

Oppvevaringstips: alle tapenader og pestoer som ikke skal brukes på en stund kan toppes med et lag olivenolje for lengre oppbevaringer. Da kan du nesten doble oppbevaringstiden. Oljen fungerer da som et naturlig lokk som forhindrer at maten oksideres i kontakt med luft og blir dårlig. Olivenoljen kan blandes inn eller kastes ved bruk.


Fristet dette? Så kult – kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *