Tomattapenade

Min gode venninne Anna serverte meg hjemmelaget tomattapenade for noen uker siden og jeg har fått helt dilla på det siden da! Enkel svart tapenade er også enkelt og godt, men denne tomattapenaden imponerer absolutt alle gjester.

Og best av alt er at det bare tar 5 minutter! Farlig kjapt og farlig godt! 😉

 5 minutter
tapenade til ca. 4 personer som entré

DU TRENGER

♥ ca. 100 g soltørkede tomater (tilsvarende innhold fra et soltørkede tomater på glass)
♥ 70 g oliven
♥ 1 hvitløksfedd
♥ 50 g nøtter (mandler eller valnøtter fungerer fint)
♥ 2-4 ss olje (olje fra soltørkede tomater eller olivenolje)

SLIK GJØR DU

  1. Mix alle ingrendiensene i en kjøkkenmaskin bortsett fra oljen. Begynn gjerne med et halv hvitløksfedd og smak før du bestemmer deg for å ha i resten.
  2. Tilsett olje og velg hvor mye du vil ha utifra konsistensen. Velg også hvilken olje utifra smak. Oljen som kom med de soltørkede tomatene kan ofte være litt for sterk etter min smak, så da legger jeg olivenolje i stedet.

Kan nytes med eneste gang eller spare i kjøleskapet i ca. 1 uke. Tomattapenaden passer utmerket med kjeks eller ristet brød til entré eller som amuse-bouche. 

Bon appétit!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *