Kule og nyttige nettsider

Det finnes så mye bra og nyttige nettsider der ute at hjemmelaget mat burde være en selvfølge for alle mener jeg. «Jeg kan ikke lage mat» eller «jeg har så lite inspirasjon» er ingen gyldig unnskyldning.

VEGETAR- OG VEGANINSPIRASJON

♥ Green Bonanza: Denne dama har mye kult på bloggen sin! Mye inspirasjon for vegetarianere, kul skrivestil og veldig fine bilder.

♥ Vegetarbloggen: Fin og stilren blogg med mange gode oppskrifter.

♥ Grønne jenter – en grønn rosablogg: For noen kule jenter! Denne bloggen skriver litt om grønn mat men ikke bare det. Er man jente og opptatt av bærekraftig mat så finner man garantert mye annet her som er spennende!

Vegetarmat: Mye bra vegetaroppskrifter her og!

ANDRE KULE BLOGGER

Mat på bordet: Mange gode oppskrifter og Ina er faktisk Dronningen av eltefrittbrød!

Passion for baking: Så mye søtt og fint! Veldig godt forklarte oppskrifter med bilder.

NETTSIDER SOM REGNER UT AV TING FOR DEG

Brødskala-kalkulator fra Brød og Korn: Denne siden er veldig kul for å finne ut av hvor grovt brødet du baker er. Du trenger bare å fylle inn hvor mye du har brukt av vær type melog om det er siktet, samalt eller helkorn og vips så får du en Brødskala som kan se på de brødene man kjøper i butikken. Denne anbefales å testes ut. Jeg fant ut av brødene jeg baker er litt mindre grove enn jeg trodde!

Vegetarkalkulkulator og vegankalkulator: er du veganer eller vegetarianer kan du skrive inn hvor lenge du har vært det og så regner disse sidene ut hvor mange dyr du har reddet og hvor mye CO2 du har spart miljøt for. Den veganske siden sier også hvor mye vann og skog du har spart planeten for. Veldig gøy!

Mer kommer snart… 

NYTT OM BÆREKRAFTIG MAT

♥ Oikos – Økologisk Norge: Hvis du er interessert i norsk økologisk landbruk så er dette noe for deg. Og hvis du melder deg på nyhetsbrevet for du også en oppsumering av ting som skjer rundt i Norge på økologifronten.

♥ Meatless – NOAHs inspirasjonside om dyre- og miljøvennlig mat: Mye kult her og! De har blandt annet en side nederst til høyre som heter «Vegetarisk inspirasjon» som har mye bra linker og oppskrifter. 

MATFOTOGRAFI

Jeg elsker å ta bilder men jeg synes jeg desverre at jeg ikke er så god enda og jeg har mye å forbedre meg på. Min lille forelske til matfotografi er fatkisk en av motivasjonene mine til å drive blogg. For å forbedre meg har jeg funnet to oppskriftsgalerier som jeg synes er bra. Forddelen med disse er at de er veldig kresne på hvilke bilder de aksepterer å vise så hvis ditt bilde er akseptert så vet du at du har gjort en god jobb. Hvis det ikke blir akseptert er det da det begynner å bli en lærerik oppplevelse. Du for nemlig en kort tilbakemelding på hva som ikke er bra med bilde sånn at du lærer hva som må forbedres.

Foodgawker

TasteSpotting

Finding Vegan – samme prinssipp men kun veganoppskrifter