Test: 5 hjemmelagde klisterfjernere for glassgjenbruk

Er du også lei av det klisteret som er igjen fra etiketter på syltetøyglass og lignende krukker?! Jeg har teste 5 klisterfjernere og funnet løsningen!

Jeg elsker gjenbruk på kjøkkenet! Gjenbrukte av syltetøyglass er bærekraftig men de er også kule, gratis og praktiske! Jeg har gjenbrukt syltetøyglass og andre lignende krukker ganske lenge og bare godtatt at en del av klisterlimet ikke går av – mest fordi jeg er lat, men også fordi jeg ikke visste helt hvordan jeg kunne få det bort.

Så nå har jeg lett etter tips på internet og kjørt en test med 5 forskjellige klisterfjernere av ting man har i hjemmet. 

 

Testen

Etter mange nettsøk endte jeg opp med denne fremgangsmåten for dagens test. Steg 1, 2 og 4 var likt for alle glassene, men i steg 3 prøvde jeg ulike kombinasjoner dere kan lese om lenger ned.

  1. Kokende såpevannbad i 10 minutter
   Her fylte jeg bare opp oppvaskskummen med en blanding av varmt og kokende varmt vann, og litt såpe. Pass på at alle glassene er dekket med vann og bruk kjøkkenhansker for unngå å brenne deg.
  2. Skrap av etikettene
   Bruk en oppvaskbørste eller lignende og “grovskrap” alle etikettene helt til alt som er igjjen er klisterlimet. Avhengig av limet er vannbad og skraping nok for å fjerne klsteret. Hvis det er klister igjen, gå til neste steg.
  3. Dekk med klisterfjerner i 10 minutter
   Bare bruk klistergjerner der det faktisk er klister og la stå i 10 minutter.
  4. Vask bort klisterfjerner med varmt vann og såpe

 

Klisterfjenerene

Kokosolje og natron – testens klart beste klisterfjerner!

Oppskrift: en teskjenatron for en teskje kokosolje
Dommen: helt klart den beste komboen! Alt gikk bort med denne og neste, men fordelen med denne er at det var mye enklere å påføre og fordele. Har man ikke kokosolje hjemme, ville jeg anbefalt neste klisterfjerner.

Tips Lag gjerne litt ekstra og oppbevar i et lite syltetøyglass til neste gang. Jeg har min klisterfjerner rett ved vasken slik at jeg alle glass blir unnagjort raskt 🙂

 

Rapsolje og natron – helt grei óg!

Oppskrift: en teskje natron for en teskje rapsolje (eller annen matolje som solsikke- eller olivenolje, jeg valgte bare det som var billigst av det jeg hadde hjemme)
Dommen: like effektivt som med kokosolje, men mye vanskeligere å påføre siden den er flytende. Hvis du ikke har kokosolje hjemme er den helt fin!

 

Neglelakksfjerner – ikke bra nok

Oppskrift: ren neglelakksfjerner
Dommen: fungerte med det ble alltid igjen et tynt lag med klister, med mindre jeg brukte veldig mye neglelakk.

 

Eddik med og uten natron – ingen effekt

Oppskrift: 1. ren eddik, 2. en teskje natron for en teskje eddik
Dommen: fungerte ikke i det hele tatt.

 

One thought on “Test: 5 hjemmelagde klisterfjernere for glassgjenbruk

 1. Så bra at du har funnet en god løsning!
  Jeg har prøvd alt mulig (ren vodka funger ok), men det er alltid så mye jobb. Skal forsøke dine tips neste gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *