Superenkel fransk epleterte

Hei hei kjære lesere! Min favorittdessert er nok noe med sjokolade, men denne terten er allikevel desserten jeg lager mest. Den er så enkel å lage og og opskriften er bombesikker! Oppskriften under er den jeg har laget denne gangen men det er bare å lage din egen vri på den. Har jeg noen epler ekstra fungerer det også. Og når jeg føler for å spise noe litt sunnere dropper jeg sukker. Kanskje du er glad i kanel? Legg til kanel, kjør på!

Som nevnt tidligere er jeg er veldig glad i hjemmelaget mat, spesielt når oppskriften er så enkel som denne! Men skulle uhellet være ute og du har gjester på døren om et par timer så er det mulig å løpe i butikken, kjøpe en ferdiglaget deig, eplemos på glass og et eple til pynt.

ca. 1 time
 gir en liten og tykk terte, 24 cm i diameter
nytes best kald

DU TRENGER

♥ ca. 5 epler for eplemos og 1 (stor) for pynt
♥ 3 ss brunsukker
♥ 1 ss vaniljesukker for eplemos og 1 for topping
♥ ca. 1 glass vann

♥ 1 ss smør
♥ 1 ss hvetemel

♥ ferdiglaget butterdeig 

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og skjær epler i mellomstore biter.
  2. Hell over i en kjele og legg til 3 ss brunsukker, 1 ss vaniljesukker og ca. 1 glass vann. Vannet skal dekke eplebitene.
  3. Småkok i 20-30 minutter til en god del av vannet er fordampet og eplene er møre.
    Forvarm ovnen til 200ºC slik at den er varm for steg 9. Kanskje du kan vente litt men med en treg ovn kan det lønne seg å forvarme nå.
  4. Skjør alt i en blender til du har en fin og jevn eplemos.
  5. Smør terteformen og spre et lite lag med hvetemel. Kle formen med butterdeig.
  6. Fordel eplemos jevnt i terten.
  7. Skrell eple og skjær i tynne skiver. Fordel skivene rundt i formen «stående» i eplemosen. Når alt er fordelt kan du presse og vri skivene forsiktig ned.
  8. Spre et tynt lag med vaniljesukker på toppen.
  9. Stek i 30 minutter på 200ºC.

Bon appétit!


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Ønsker du å få diggge oppskrifter på mail annenhver fredag kanskje? Meld deg på nyhetsbrevet og få de beste oppskriftene som har kommet på bloggen i løpet av de to siste ukene. Jeg garanterer ingen spam og å ikke videreformidle mailadressen din.


 

 

One thought on “Superenkel fransk epleterte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *