Spretne og myke burgerbrød med sesamfrø

Etter at du har prøvd disse vil du aldri kjøpe burgerbrød igjen! De er myke, spretne og ultragode! Jeg fikk litt inntykk av å spise ute på restaurant selv om jeg var jeg hjemme hvis det er lov å skryte litt! De er heller ikke vanskelig å lage, bare planlegg tiden litt i forhold til hevetid. De kan også oppbevares i et par dager i en lufttett beholder, så lag de gjerne et par dager i forveien.

2,5 time (5+5 minutter forberedelser, 1+1 time heving og etterheving, 15-20 minutter baking)
6-8 brød avhengig av størrelsen på burgerne dine

Hvis du har litt dårlig tid kan du kutte ned litt på hevetiden, men kutt aller helst på den første hevingen, ikke etterhvingen.

DU TRENGER

♥ ½ pakke tørrgjær
♥ 2 ss sukker
♥ 250 g vann, lunkent
♥ 380 g hvetemel
♥ 1 ½ ts salt
♥ 50 g smør, romtemperert
♥ 2 egg, et til deigen og et til pynt
♥ 2-3 ss sesamfrø

 

img_2545-version-2

 

SLIK GJØR DU

  1. Bland lunkent vann sammen med sukker og tørrgjær i en liten bolle.
  2. I en annen stor bolle, bland hvetemel og smør sammen helt til du ikke har noen smørklumper igjen.
  3. Hell over vannblandingen og et egg i den store bollen. Elt godt i 5 minutter. Deigen skal være ganske være elastisk og litt klisete.
  4. Dekk bollen med plastfolie eller lokk og la deigen heve i en times tid på et romtemperert sted.
  5. Etter 1 time kan du dele deigen i 6-8 deler og forme de i små baller på samme måte som boller. Dypp gjerne hendene i mel først slik at deigen ikke klistrer seg på fingrene.
  6. Fordel brødballene på et stekebrett med bakepapir. Ha minst 3 fingre mellom hver bolle slik at de har rom til å heve uten å røre hverandre.
  7. Spre et tynt lag med mel over brødene og dekk med plastfolie. Ikke dekk med et håndkle siden det er tyngre og vil da hindre hevingen litt. Etterhev i cirka 1 time. 
  8. Husk å forvarme ovnen til 200ºC før burgerbrødene skal stekes.
  9. Bruk et vispet egg til å pensle brødene. Pass på at du får et jevnt lag.
  10. Avslutt med å drysse sesamfrø over alle brødene.
  11. Bak brødene i cirka 15-20 minutter på 200ºC. Når brødene begynner å få en gylden brun farge er brødene klare (se bilde).

Burgerbørdene kan oppbevares i et par dager i en lufttett beholder.

Bon appétit!


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.


Soft and Delicious Burger Buns
Serves 6
Write a review
Print
Total Time
2 hr 30 min
Total Time
2 hr 30 min
Ingredients
  1. ♥ 2 tbsp dry yeast
  2. ♥ 2 tbsp sugar
  3. ♥ 250 g water, lukewarm
  4. ♥ 380 g flour
  5. ♥ 1 ½ tsp salt
  6. ♥ 50 g butter, romtemperature
  7. ♥ 2 eggs, one for the dough and one for decoration
  8. ♥ 2-3 tbsp sesame seeds
Instructions
  1. Mix the water with the sugar and yeast in a small bowl.
  2. Mix in another big bowl, the flour and butter. Mix until you don't have any butter lumps.
  3. Add the small bowl with the water mix to the big bowl. Knead well for 5 minutes.
  4. Cover the bowl with cling paper and let the dough rise for 1 hour.
  5. After 1 hour, make 6-8 round buns with the dough and spread them out on a baking tray with baking paper. Make sure you have at least 3 fingers between each bun because they will continue to rise.
  6. Cover with cling paper and let them rise for 1 hour.
  7. Preheat the oven at 200ºC when necessary.
  8. Just before baking the buns, spread an even layer of whipped egg and drizzle some sesame seeds over the buns.
  9. Bake for 15-20 minutes at 200ºC. You know the bread are ready when they start having a nice golden color.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

One thought on “Spretne og myke burgerbrød med sesamfrø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *