Spøkelse cakepops for Halloween

Yay for halloween! Jeg skjønner at ikke alle er så glad i å adoptere tradisjoner fra andre land og kulturer, men hallo! Jeg greier ikke å si nei til enhver anledning til å ha tema på maten! Disse cakepopsene er superdigge og veldig morsomme synes jeg!

Jeg vet ikke om det finnes en god oversetelse for cakepops – kanskje kake-på-pinne? Vet noen om det?

Jeg er litt misfornøyd med at spøkelsene ikke er kritthvite, men fy de er gode! Så dette måtte jeg dele. En bit av disse minner om et giga-kinderegg med en kopp kaffe ved siden av – nam!

litt over en 1 time tilbredning og 2 x 30 minutter avkjøling
gir 12-18 cakepops
du trenger pinner av plast eller tre

DU TRENGER

Sjokoladekake (bruk kakerester hvis du har det)

♥ 75 g smør
♥ 1 egg

♥ 100 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 1,5 ss bakekakao
♥ 
1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver

Cakepops

♥ 1 kopp med kaffe
♥ ca 200 g hvit sjokolade
♥ svart konditorgelé

Annet

♥ En kopp/potte fylt med sukker

 

SLIK GJØR DU

Sjokoladekake

 1. Smelt smør og sett til side for avkjøling.
 2. Visp egg og sukker sammen.
 3. Bland mel, bakekakao, vaniljesukker og bakepulver i en annen bolle, 
 4. Tilsett melk til smøret. Bland godt og hell blandingen med egg- og sukkerblandingen. Tilsett deretter det hele i bollen med de tørre ingrediensene.
 5. Stek i 30 minutter eller litt mindre på 180ºC. Husk at du vil heller ha en understekt en overstekt kake for denne oppskriften.

Oppbyggingen av spøkelse cakepops

cakepops-collage

 1. Lag en liten kopp med kaffe og sett til side for avkjøling.
 2. Bryt kaken kaken opp i flere biter i en stor bolle og bruk hendene for smuldre kaken i smuler. Smuldre til du ikke har noen klumper igjen. Har du noen overstekte og harde biter fra skorpen må du kanskje vurdere å ta de ut, hvis ikke blir det vanskelig og lage jevne og fine spøkelseformer.
 3. Hell over litt kaffe. Her er det vanskelig å si hvor mye kaffe man skal ha eksakt avhengig av hvor tørr kaken din er. Begynn med litt under en halv kopp kaffe og kna godt. Undersøk konsistensen på deigen. Du skal ha en deig som holder seg godt sammen når du moser den med hendene. Den skal ikke være så våt at den klistrer til hendene.
 4. Begyn med å forme kakeblandingen til en kule først. Bruk deretter fingertuppene til å forme den til en spøkelsefasong. Bruk omtrent 1½ spiseskje kakeblanding per cakepops. Du kan variere litt på størrelsen men hvis de er for store risikerer de å falle fra pinnen senere.
 5. Når du er fornøyd med formen kan du stikke pinnen forsiktig halvveis inn. Vær forsiktig å ikke dytte pinnen hele veien gjennom. Gjenta til du ikke har noe mer deig igjen. Sett cakeposene på et fat og avkjøl en halvtime i kjøleskapet.
 6. Fyll opp en potte eller eller stor kopp med sukker. Dette skal brukes som stativ til å sette cakepopsene i slik at de sitter stødig. Så tenk på at den må være dyp nok til å stikke en stor del av pinnene i og bred nok til å sette mange av de. Bruk eventuelt to potter. Du kan eventuelt bruke en isoporplate hvis du har det for stikke pinnene i. 
 7. Etter at halvtimen er ferdig, smelt hvit sjokolade i en dyp og smal kopp i mikrobølgeovnen. Smelt bare til halvparten av bitene er smeltet – ca 1 minutt burde holde. Bland med en skje til resten av bitene også er smeltet. Husk at du skal ha nok sjokolade til å dyppe hele cakepopsen i så tilpass mengden deretter.
  Selv om noen mener det er litt fy fy, så kan du smelte sjokoladen på nytt en eller to ganger hvis sjokoladen blir for tykk.
 8. Ta ut cakepopsene ut av kjøleskapet og dypp en og en av gangen forsiktig inn i sjokoladen. Ikke vri rundt på pinnen! Da vil kakene bare løsne. Vri heller på koppen slik at sjokoladen dekker alt. Stikk pinnene inn i sukkerkoppen og avkjøl i 30 minutter i kjøleskaper til sjokoladen har stivnet.
 9. Dobbelsjekk at sjokoladen har stivnet godt. Bruk svart konditorgelé for å tegne øyne og munn på spøkelsene. Tegn på øvre delen der hvor hodet er. Bruk eventuelt en tannpirker til å hjelpe deg å lage formen.
 10. Sett deretter til avkjøling på nytt hvis de ikke skal spises med eneste gang.

Bon appétit!


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *