Spicy korianderpesto – for taco eller pasta

Oh lord for en smaksbombe! For å være 100% ærlig lagde jeg korianderpesto ved et uhell – jeg trodde jeg hadde kjøpt persille for å lage persillepesto, men jeg kjøpte koriander i stedet! Flaut! Til mitt forsvar var jeg veldig sliten da jeg handlet. Dette var jo et kongeuhell uansett fordi jeg prøvde meg på en korianderpesto i stedet og dette var genialt!

Jeg tok en liten vri på mine vanlige pestometode og la til chilli og dette var herlig. Korianderpesto passer nok med pasta som vannlige pestoer men den var absolutt genial med hjemmelaget yogurt-nan-tortillas (oppskrift kommer snart), kikerter, rømme og litt grønnsaker. Jeg gleder meg til å dele oppskriften med dere!

 5-10 minutter
 liten porsjon, nok for 4 personer i en pastarett, eller 2-3 personer for tacos

DU TRENGER

♥ en stor håndfull med koriander (≈ 35-40 g)
♥ 1 hvitløksfedd
♥ 1 liten rød chilli
♥ 3 ss cashewnøtter (eventuelt valnøtter)
♥ 1-2 klype salt
♥ 3 ss sitronsaft
♥ 4 ss olivenolje

♥ eventuelt 75 g agurk hvis pestoen er til tacos

SLIK GJØR DU

 1. Finhakk alt det tørrepå en fjøl – koriander, hvitløsfedd, chilli og cashewnøtter.
 2. Hell over i en bolle og legg til salt, sitronsaft og olivenolje. Bland godt.
Korianderpesto kan lages flere timer i forveien. Den kan også oppbevares i et par dager hvis du legger et par ekstra sjeer med olivenolje på toppen slik at det dekker pestoen. Når man dekker til pestoer med olje vil dette forhindre at pestoen kommer i kontakt med luft slik at den ikke blir dårlig.

Det var det! Raskt ikke sant?

Bon appétit!


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

 

Coriander Pesto
Great with pesto!
Write a review
Print
Prep Time
8 min
Prep Time
8 min
Ingredients
 1. ♥ 1 big bunch of coriander (≈ 35-40 g)
 2. ♥ 1 garlic clove
 3. ♥ 1 small red chilli
 4. ♥ 3 tbsp cashew nuts
 5. ♥ 1-2 pinch of salt
 6. ♥ 3 tbsp lemon juice
 7. ♥ 4 tbsp olive oil
Instructions
 1. Chop up the koriander, garlic clove, chilli and cashew nuts on chopping board.
 2. Transfer everything to a bowl and add the salt, lemon juice and olive oil. Mix well.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *