Søtt og godt

Her en liste av det jeg har funnet av veganske alternativer og tips til å veganifiserer tradisjonelle juleslag.

7 slag til jul: Deilig og raske serinakaker

under 30 minutter (inkludert ca. 10 minutter steking)  gir ca. 30 små serinakaker
Her har jeg samlet en liste med over 40 slag til jul. Kjært barn har mange navn så det kan hende noen av disse er veldig like men jeg skrev ned alle for sikkerhetskyld!

Samling av over 40 slag til jul

Mine beste bardomsminner er når jeg lagde sirupsnipper med Tante Ragnhild og spiste Bestemors krumkaker. Hvert år lærer jeg meg nye slag, og det er like mosomt hvert år!

Slik mestrer du karamellsaus

10 minutter karamellsaus til ca. 4 desserter
Denne oppskriftne på mangoispinne er superrask og superenkel! Kun 3 steg og 3 ingredienser! Det vanskeligste er å vente til mangosispinnene fryser ;)

Superdeilig og sunn Mangoispinne på 1-2-3!

 5-10 minutter forberedning og minst 5 timer i fryseren ca. 4-6 ispinner
Deilig og rask brownie.

Min «shit-jeg-har-gjester-snart-brownie»

10 minutter forberedelser, 40-45 minutter baking  gir en liten mektig kake med ca. 15 kakestykker
KRUMKAKER! Nå er jeg i full gang med julebakst og jeg storkoser meg! God førjulsforbredelser til alle!

7 slag til jul: Gode og sprø krumkaker

10 min. tilberedning, 60 min. sveling og 30 min. steking  gir ca. 12 krumkaker
Årests første julekaker er KOKOSMAKRONER! Disse er utrolig luftige og jeg synes de passer aller best til kaffe!

7 slag til jul: Luftige kokosmakroner

15 minutter tilberedning og ca. 5 minutter steketid gir ca. 30 kokosmakroner
Deilig og enkel oppskrift på eplemost

Enkel hjemmelaget eplemos

15 min. tilberedning og 30 min. koking gir 2 små krukker med eplemos
Hei hei alle sammen! ? Da var min franske epleterte på plass på bloggen! ? Desserten jeg lager oftest!

Superenkel og lekker fransk epleterte

ca. 1 time  gir en liten og tykk epleterte, 24 cm i diameter

Spøkelse cakepops for Halloween

Yay for halloween! Jeg skjønner at ikke alle er så glad i å adoptere tradisjoner fra andre land og kulturer, men hallo! Jeg greier ikke å si nei til enhver anledning til å ha tema på maten! Disse cakepopsene er superdigge og veldig morsomme synes jeg!

Nugattikake på 5 minutter – Helt sant!

Hvorfor denne kaken er perfekt? Fordi nugattien i midten lager en flytende kjerne, kaken er faktisk akkurat riktig stekt bortsett fra bunnen i koppen som fungerer som flytende og varm glasur! Ikke prøv deg på denne oppskriften om du har en sjokoladeavhengighet! Jeg visste selv at jeg aldri burde ha prøvd meg på denne oppskriften,Les mer

Saftig eplekake med kokos

Yes! Nå er eplesesongen i gang! Epleterte og eplekake er mine to favoritt epledesserter og her har du en av de! Denne eplekaken har litt revet kokosmasse og jeg synes det er en superdeilig kombo!
Oppskrift på flate yoghurtbrød! Disse er awesome: myke, feite og passe seige! Passer ypperlig hvis du er lei av tortillas til tacos! Det beste er at de fungerer også til dessert med nugatti!

Flate yoghurtbrød

Flate yoghurtbrød er en blanding av nanbrød, yogurtbrød og tortilla. Jeg fant en oppskrift for en stund siden som het «flat bread» på engelsk (hvis jeg husker riktig) som jeg har lekt med. Etter et par eksperimenter fant jeg disse yoghurtbrødene som er kjempedigge. De er gode, myke, seige og feite! Nam!

Klassiske amerikanske pancakes på 30 minutter

Jeg bare digger amerikanske pancakes! For det første er det veldig godt men det er to andre fordeler med amerikanske pancakes: ingen hviletid og så er de mye lettere å steke! Når jeg prøver meg på tynne norske pannekaker, eller enda verre, franske crêpes, ender jeg alltid opp med brente pannekaker. Amerikanske pannekaker sier iLes mer
Verdens beste cookies

Verdens beste cookies med sjokoladebiter

10 min (deigen) + ca. 8 timer hviling + 20 min (steking) gir ca. 25 cookies

Deilig bløtkake med jordbærpuré og eggekrem

Sommeren er ikke helt ferdig så da syntes jeg man kan rekke en siste bløtkake med ferske bær! Det er så utrolig bedre når bærene er ferske! Jeg håper dere kan kose dere med denne oppskriften, det gjorde jeg i allefall! Når jeg skal lage sukkerbunn er jeg glad i å bruke en god og luftigLes mer

Enkel og god ostekake med null steketid

Ingen ovn – ingen kake? Feil! Her har du en kjempedigg ostekake som trenger ingen baketid. Den er midt i blinken for vår old-school-hytte som ikke har ovn for eksempel. Til gjengjeld trenger den litt avkjølingstid men det er verdt skal jeg si deg! Kaken er lett å lage, nøytral men god så den passer de flesteLes mer

Vegansk sjokolademousse – 2 ingrendienser, 10 minutter

Jo da, med en time med avkjøling i kjøleskapet da! Denne sjokolademousse oppskriften er genial! Ikke vær skremt av navnet til en av ingrediensene i oppskriften, fordi du har den sikkert hjemme uten å vite det! Denne oppskriften gir en veldig lett og god sjokoladmousse. Og så kan du spise hvor mye du vil av den fordiLes mer

Har du hørt om aquafaba? Vegansk blessing

Aquafaba! Det er dagens nye oppdagelse! Det er sikkert noe du pleier å kaste men kan brukes til noe nyttig: eggehviteerstatning! Aquafaba er rett og slett det vannet kikertene dine ligger i. Jeg visste at dette kunne brukes men ikke hva den het og hvor mye den kan brukes til!

Praliné – syndig god hasselnøtt- og mandelkrem

Praliné er en fantastisk fransk hasselnøtt- og mandelkrem som kan brukes til mye godt! Det er en mest brukt som en ingrediens for å lage godsaker som konfekt og franske desserter som Paris-brest for eksempel. Personlig synes jeg den er veldig god som den er på en skive ristet brød – nam!

Saftige blåbærmuffins på 30 minutter

Jeg har fått helt blåbærdilla! Nå har jeg bakt blåbærterten tre ganger på en uke fordi den var så god og etterspurt i huset, men nå er det på tidet med litt variasjon så da ble det muffins. Denne oppskriften var på min engelske blogg Boohyahyummy og siden de er så gode så synes jeg deLes mer

Sommerlig blåbærterte toppet med knasende god streusel

Nå er blåbærsessongen fult i gang så det er bare å lage blåbærdesserter så det suser! Min franske mamma var veldig skeptisk til tanken at jeg skulle lage en bærterte uten vaniljekrem men ente med å bli kåret til mammas nye favorittkake! Score!