Samling av over 40 slag til jul

Jeg ønsker å lære mer om denne utrolige hyggelige tradisjonen med 7 slag til jul så jeg har samlet alle slag jeg kunne finne i denne listen!

Vi har ikke fast tradisjon i familien med 7 slag men jeg har jobbet med det de siste årene. Jeg gleder meg veldig over tanken at de 7 slagene jeg jobber med hvert år kommer en dag til være en familietradisjon!

Fra min barndom er mine beste juleminner å lage sirupsnipper med Tante Ragnhild og spise Bestemors krumkaker. Dette er grunnlaget jeg bygger meg på, men hva skal jeg lage utover de to? Det er jo utrolig mye å velge mellom! Så jeg har gjort litt research på dette og deler med dere denne lange listen til inspirasjon.

Til informasjon er de 7 opprinelige slag sandkaker, pepperkaker, fattigmann, goro, berlinerkranser, krumkaker og serinakaker.

Jeg legger med lenker til oppskrifter slik at du kan ta en titt og kanskje til og med lære hvordan de kaken ser ut. Jeg har så klart ikke prøvd ut alle oppskriftene jeg lenker til men de fleste kommer fra matblogger jeg har prøvd før eller føler jeg kan stole på. Noen oppskrifter kommer fra andre nettsteder jeg også har prøvd som Tine for eksempel.

Jeg skal prøve å komme med 7 oppskrifter her på bloggen før jul. De jeg er sikre på er krumkaker, kokkosmakroner, sirupsmipper og serinakaker. De har jeg i boks for å si det sånn (småskryt!). 

Kjært barn har mange navn så det kan hende noen av disse er veldig like men jeg skrev ned alle for sikkerhetskyld!

JERNKAKER

SMULTKAKER

OVNKAKER

Med kokos
Med mandler
Med nøtter
Med havre
Med krydder
Med vanilje
Resten og litt blanding

Har jeg glemt noen slag? Kom gjerne med flere forslag i kommentarfeltet!

Og snakk om juletradisjoner kan jeg også røpe at det kommer oppskrifter på lusekatter og kransekake før jul, nam nam! 

One thought on “Samling av over 40 slag til jul

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *