Saftige blåbærmuffins på 30 minutter

Jeg har fått helt blåbærdilla! Nå har jeg bakt blåbærterten tre ganger på en uke fordi den var så god og etterspurt i huset, men nå er det på tidet med litt variasjon så da ble det muffins. Denne oppskriften var på min engelske blogg Boohyahyummy og siden de er så gode så synes jeg de fortjener en plass her på den nye norske bloggen min. Oppskrift fant jeg på Mrs P’s Kitchen som jeg har tilpasset litt.

Et lite tips for Oslo-folk er å holde utkikk etter blåbærmannen som jeg kaller han. Han plukker og selger veldige gode blåbær som han selger i bogstadveien ved hjørne med Diesel og Bik-bok. De er alltid gode og rimelige.

 litt under 30 minutter
 12-15 små muffins

♥ 200 g mel
♥ 90 g sukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 klype salt
♥ 2 egg
♥ 80 g melk
♥ 80 g smør, smeltet (kan byttes ut med rapspolje eller lignende)
♥ 250 g ferske blåbær

SLIK GJØR DU

 1. Begynn med varme ovnen til 220ºC og smeltet smøret slik at det blir littavkjølt til når det skal brukes.
 2. Bland alle tørre ingrendier (mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker, salt, blåbær) i en bolle og alle de våte (egg, melk, smeltet smør) i en annen. Legg gjerne noen blåbær til side slik at du kan legge de på toppen av muffinsene før de skal steke – da blir muffisene ekstra pene!
 3. Deretter kan helle over den våte blandingen i den tørre. Husk å blandeforsiktig inn slik at blåbærene ikke blir most.
 4. Deretter skal alt inn i muffinsformer. Fyll formene opp til 3/4. Hvis du la noen blåbær til side kan du hive de på toppen nå.
 5. For at muffinsene skal være fine og stødige er det lurt å legge røra i muffinsformer i papir og deretter i et muffinbrett som i bilde under. Hvis man ikke har et muffinbrett kan man dobble papirformene og legge de tett ved siden av hverandre i en form slik at de «står» under hele bakeprosessen.

muffins

6. Muffisene skal steke i 20 minutter på 220ºC. De er klare når de begynner å bli gyldne. Stikk gjerne inn en kakepinne for å forsikre deg at de er gjennomstekte.

Bon appétit!

Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

Ønsker du å få diggge oppskrifter på mail annenhver fredag kanskje? Meld deg på nyhetsbrevet og få de beste oppskriftene som har kommet på bloggen i løpet av de to siste ukene. Jeg garanterer ingen spam og å ikke videreformidle mailadressen din.


IMG_7429 - Version 2

Juicy blueberry muffins in 30-minutes
Serves 12
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 200 g all-purpose flour
 2. 90 g sugar
 3. 4 tsp baking powder
 4. 2 tsp vanilla extract
 5. 1 pinch of salt
 6. 2 eggs
 7. 80 g milk
 8. 80 g butter, melted
 9. 250 g blueberries (and some extra for the topping)
Instructions
 1. Preheat the oven at 220ºC.
 2. Mix all the dry ingredients (flour, sugar, baking powder, vanilla extract, salt) with the blueberries in a a bowl and all the liquids in another (eggs, milk, melted butter). Keep some blueberries aside to sprinkle on top of the muffins later.
 3. Mix the liquid mixture into the dry mixture. Be careful not to overmix it. The more mixing, the more stickier it gets and the drier it will get as well.
 4. When you have a smooth mix, fill the paper cups up to 3/4. Then sprinkle some blueberries on top.
 5. Bake for 20 minutes at 220ºC. The muffins are ready when they are golden.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *