Saftig og godt gulrotbrød på 3 timer

Jeg digger gulrotbrød! Gulrotbrød er alltid ekstra saftig i forhold til andre brød og så føler jeg meg ekstra sunn når brødet har en ekstra næringskilde. Jeg husker jeg hadde en periode hvor jeg alltid kjøpte gulrotbrød fra det samme merket og det var utrolig godt. Men så glemte jeg det litt og nå finner jeg det ikke lenger i butikken. Så da var det bare å brette opp ermene og sette i gang med eget digg gulrotbrød.

3 timer (10 + 5 minutter forberedelser, 2 timer heving, 45 minutter steking)
 1 brød

DU TRENGER

♥ 1 gulrot
♥ 2,5 dl vann, lunkent
♥ ½ pakke gjær
♥ 3 ss olivenolje
♥ 300 g siktet hvetemel
♥ 100 g havregryn
♥ 50 g solsikkefrø, pluss litt ekstra for å pynte brødet
♥ 1 ts salt

SLIK GJØR DU

  1. IMG_1948 - Version 2Bland gjær med lunkent vann i en stor bolle.
  2. Legg til olje, hvetemel, havregryn, solsikkefrø og salt i en den store bollen.
  3. Riv opp gulrot med rivjern og legg til den store bollen med blandingen.
  4. Bland godt i 5 minutter.
  5. Dekk til bollen med plastfolie og la deigen heve i 2 timer.
  6. Elt deigen lett og hell over i en liten brødform.
  7. La brødet etterheve i omtrent 30 minutter. Husk å forvarme ovnen til 200°C i forveien.
  8. Stek på 200°C i cirka 45 minutter.

Hvis du også er glad i å lage hjemmelaget brød anbefaler jeg deg å ta en titt på brødskala-kalkulatoren til Brød og Korn! Bare fyll inn hva du har brukt som ingredienser å finn ut av hvor grovt brødet ditt er. Dette brødet ble 25 % fint! 

Bon appétit!

Fristet dette? Så kult! Da har du kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram?

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

 

Carrot Bread
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
45 min
Total Time
3 hr
Prep Time
10 min
Cook Time
45 min
Total Time
3 hr
Ingredients
  1. ♥ 1 carrot
  2. ♥ 2,5 dl water
  3. ♥ 2 tbsp dry yeast
  4. ♥ 3 tbs olive oil
  5. ♥ 300 g plain flour
  6. ♥ 100 g rolled oats
  7. ♥ 1 ts salt
  8. ♥ 50 g sunflower seeds, plus some extra to decorate the bread
Instructions
  1. Mix the dry yeast with the water in a big bowl
  2. Grate the carrot.
  3. Add the oil, carrot, flour, rolled oats, sunflower seeds and salt.
  4. Knead the dough for 5 minutes.
  5. Cover the bowl and let the dough rest and rise for 2 hours.
  6. Fold the dough over itself a couple of times and transfer to a bread mould.
  7. Let the dough rest for another 30 minutes.
  8. Remember to preheat the oven at 200°C in advance.
  9. Bake for 45 minutes at 200°C.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

One thought on “Saftig og godt gulrotbrød på 3 timer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *