Saftig eplekake med kokos

Yes! Nå er eplesesongen i gang! Epleterte og eplekake er mine to favoritt epledesserter og her har du en av de! Denne eplekaken har litt revet kokosmasse og jeg synes det er en superdeilig kombo!

20 min tilbredning, ca 40 min baking
gir kake til ca 8 personer
du trenger en springform, ca 24 cm i diameter

DU TRENGER

♥ 200 g mel
♥ 100 g sukker
♥ 25 g revet kokosmasse
♥ 150 g smør, romtemperert
♥ 150 g melk
♥ 2 egg
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 epler
♥ litt sukker og vaniljesukker for toppen

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen på 180ºC.
  2. Bland mel, sukker, kokosmasse, bakepulver og vaniljesukker.
  3. Legg til romtemperert smør. Smuldre godt til du har en jevn masse.
  4. Hell i melk og egg. Bland godt.
  5. Gjør klar springformen med et tynt lag smør toppet med litt mel eller med bakepapir i bunnen. Legg dermed blandingen i springformen.
  6. til side og skrell eplene. Ta ut kjernen og skjær deretter eplene i tynne skiver.
  7. Hell røren i formen og fordel båtskivene i to sirkler.
  8. Strø over kaken et tynt lag med sukker og vaniljesukker
  9. Bak kaken i 40-45 minutter på 180ºC. Hvis kaken begynner å bli litt brun før steketiden er over kan du dekke kaken med alumiumsfolie helt til kaken er gjennomstekt. 

Bon appétit!


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Ønsker du å få diggge oppskrifter på mail annenhver fredag kanskje? Meld deg på nyhetsbrevet og få de beste oppskriftene som har kommet på bloggen i løpet av de to siste ukene. Jeg garanterer ingen spam og å ikke videreformidle mailadressen din.


 img_2752-version-2

Juicy apple cake with coconut
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 2 apples
  2. 200 g flour
  3. 100 g sugar
  4. 25 g shredded coconut
  5. 150 g roomtempered butter
  6. 2 eggs
  7. 150 g milk
  8. 2 tsp baking powder
  9. 1 tsp vanilla sugar
  10. some sugar and vanilla sugar for the top of the cake
Instructions
  1. Preheat the oven at 180ºC.
  2. Add the butter and mix until you an even mix.
  3. Add the milk and eggs
  4. Butter the mould or cover with baking powder. Then pour over the batter.
  5. Peal the apples and cut them in slices.
  6. Place the apple slices in two circles inside the cake.
  7. Cover the cake with a thin layer of sugar and vanilla sugar.
  8. Bake in the oven for around 40-45 minutes.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *