Rotgrønnsakssuppe – enkel sesongbasert mat

Denne suppen er veldig rask å lage. Det finnes mange varianter på rotgrønnsakssuppe - bare bruk grønnsakene du har tilgjengelig eller liker. 
ca. 20 minutter
suppe til 4 personer

Rotgrønnsaker koker ganske kjapt så denne suppen er veldig rask å lage. Det finnes mange varianter rotgrønnsakssuppe – bare bruk de grønnsakene du har hjemme eller de du er glad i. 

Her har jeg laget en liste som samler alle novembers grønnsaker som jeg anbefaler du tar en titt på. Fint med en oppfriskning på sesongens råvarer 🙂

Ingrediensene

♥ 1 løk
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1/4 kålrot
♥ 2 gullerøtter
♥ 2 poteter
♥ 1 persillerot
♥ 1 pastinakk
♥ vann
♥ salt og pepper

Krydder

♥ grønnsaksbuljong
♥ provencekrydder
♥ laurbærblad
♥ timian

 

SLIK LAGER DU ROTGRØNNSAKSSUPPE

  1. Skjær opp løk og fres på middels varme med litt olivenolje i en stor kjele.
  2. Varm ca. 2 liter vann i en vannkoker.
  3. Skjær opp alle grønnsakene i terninger og hell de underveis i kjelen – uten vann slik at de freser litt de og.
  4. Fyll kjelen med det kokede vannet. Hvis ikke alle grønnsakene er dekket kan du legge til litt mer vann.
  5. Legg til krydder til smak og behag.
  6. Hell makaroni direkte i kjelen på riktig tidspunkt i forhold til total koketid på grønnsakene (ca. 10-15 minutter).
  7. Kok grønnsakene i ca. 10-15 minutter. Bruk en gaffel til å kjenne på om grønnsakene er møre for å vite om suppen er ferdig.
// Bon appétit!

 


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *