Praliné – syndig god hasselnøtt- og mandelkrem

Praliné er en fantastisk fransk hasselnøtt- og mandelkrem som kan brukes til mye godt! Det er en mest brukt som en ingrediens for å lage godsaker som konfekt og franske desserter som Paris-brest for eksempel. Personlig synes jeg den er veldig god som den er på en skive ristet brød – nam!

Nylig, har jeg brukt den til å lage hjemmelaget sjokolade- og nøttepållegg og det var helt himmelsk. Med eneste gang jeg har perfeksjonert oppskriften så kommer den også på bloggen!

Tilbredningtid: 20 minutter
Ventetid: 1 time
Gir: 300 g

ingredienser rectangel

♥ 150 g sukker
♥ 75 g mandler
♥ 75 g hasselnøtter

slik gjør du rectangel

  1. Varm opp mandlene og hasselnøttene på middels varme i 2-3 minutter.
  2. Dermed legg til sukkeret og vent til det har smeltet godt. Bland ordentlig under hele prosessen slik at nøttene ikke blir brente. Nøttene skal være godt gyldne, nesten brune.
  3. Legg hele blandingen på et brett med bakepapir og legg til avkjøling i en times tid i romtemperatur – på kjøkkenbenken for eksempel.
  4. Når nøttene og sukkeret er godt avkjølt og har stivnet ordentlig kan du knuse nøttebrettet i mindre biter slik at det passer inn i en en blender eller mixer.
  5. Med denne prossesen vil du først oppnå en blanding som minner mest om sand. Men bare fortsett å mixe, etter hvert vil det utvikle seg varme og nøttene vil gi fra seg olje slik at blandingen blir kremete.

Hjemmelaget praliné kan oppbevares i flere uker til måneder i kjøleskapet har jeg lest. Personlig kan jeg ikke si at den har holdt så lenge i mitt kjøleskap – den blir som regel spist opp etter et par dager!

Bon appétit!

Fristet dette? Følg gjerne Klar, ferdig, visp! på facebook eller instagram! Da blir jeg veldig glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Så kult! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

IMG_9204 - Version 3

Praliné - hazelnut and almond paste
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
20 min
Total Time
1 hr 20 min
Ingredients
  1. 150 g sugar
  2. 75 g almonds, with skin
  3. 75 g hazelnuts, with skin
Instructions
  1. Slightly toast the almonds and hazelnuts in a pan at medium heat for 2-3 minutes.
  2. Add the sugar that will melt until caramel.
  3. Stir well until the almonds and hazelnuts are starting to go from golden to brown.
  4. Pour the mix on a plate with baking paper and wait for an hour until the mix is stiff.
  5. Cut the plate into smaller pieces so you can put them in a blender.
  6. Mix well in the mixer. First you will get a powdery mix, but keep going, it will eventually transform to a paste.
Notes
  1. Once the paste has cooled down you can transfer it to an airtight container and keep it in the fridge for a couple of weeks.
Klar, ferdig, visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *