Pizzauken ep.5: Potet- og ricottapizza

Ja, jeg er litt gira på månedens matbloggutfordring hvor potet er tema, men nei, jeg skriver ikke om potetpizza bare på grunn av det! Potetpizza er kanskje nytt for en del der ute men det er slettes ikke uvanlig i Italia. Potetpizza er kjempegodt og den er garantert i mine topp tre pizzaer! Prøv det!

 1,5 time (inkludert pizzzadeig)
gir en mellomstor pizza

DU TRENGER

♥ 1 hjemmelaget pizzadeig
♥ 3 ss ricotta
♥ 1 stor potet eller 2 små
♥ 1 ts rosmarin
♥ en liten håndfull gulost

SLIK GJØR DU

  1. Mens pizzadeigen hever, begyn med å tilbrede potetene. Skrell potet og skjær i tynne skiver på ca 1-2 mm. Skjær potet på langs slik at overflaten blir størst mulig.
  2. Kok i 10 minutter til de blir myke.
  3. Når deigen er klar og forstekt, strø et lag med ricotta som kommer til å fungere som pizzasaus.
  4. Fordel potene på pizzaen slik at hele pizzaen er dekket men ungå å overlappe skivene.
  5. Strø over med rosmarin og dermed gulost.
  6. Stek i 15-20 minuter på maks varme til osten er gyllen.
Les her for mer tips om pizzatoppping.

Bon appétit!


PIZZAUKEN på bloggen

pizzaukecollage2

 


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Ønsker du å få diggge oppskrifter på mail annenhver fredag kanskje? Meld deg på nyhetsbrevet og få de beste oppskriftene som har kommet på bloggen i løpet av de to siste ukene. Jeg garanterer ingen spam og å ikke videreformidle mailadressen din.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *