Vegansk persillepesto for en grønnere hverdag

Jeg lærte denne oppskriften på en økologisk gård jeg jobbet på i Italia og bruker den veldig ofte, senest i går faktisk! Pesto er jo så enkelt å lage selv at det blir litt dumt og trist å kjøpe den i butikken når det er så mye rart tilsatt. Så hver gang jeg finner billig og ferske urter i butikken hopper jeg på annledningen til å lage pesto!

  5-15 minutter
pestosaus for en pastarett for 2 personer

DU TRENGER

♥ 1 håndfull fersk persille (≈35 g)
♥ 1 hvitøksfedd
♥ 2-3 ss solsikkekjerner
♥ 2-3 ss sitronjuice
♥ 60 g oliven olje
♥ 1 klype salt

SLIK GJØR DU

Når det kommer til pesto har du et lite utvalg av fremgangsmåter:

  • Old-school som alle italienske bestemødre på over 90: med morter! Alle ingrendiensene skal inn i en morter og knuses helt til du får en jevn-isj pesto. Begynn med de groveste ingrediensene og avslutt med olivenoljen.
  • New-school som italienere med litt dårlig tid: hakk de tørre ingrediensene på en fjøl og deretter bland de sammen i en bolle. Legg til olivenoljen og sitronjuicen til slutt.
  • Eller som ikke-italienere, men godt det og: bare stapp alt i en mixeren og kjør maskinen helt til du har en jevn blanding.

Hehe, nå hørtes jeg kanskje litt kritisk til den siste varianten, men det er jeg egentlig ikke. Jeg bare skriver det sånn fordi det er det jeg har lært av italienere og jeg vet at jeg hadde fått kjeft hvis jeg ikke reklamerte for den gode gamle morter-metoden!

Pestoen kan godt varmes litt opp i med pastaen etter du har silt den.

Da var pestoen klar for bruk! Den kan oppbevares minst en uke i kjøleskapet. Og hvis du husker på å lage den dagen før så er det bare bonus fordi olivenoljen får absorbert persillesmaken ordentlig!

Buon appetito!

 

Fristet dette? Følg gjerne Klar, ferdig, visp! på facebook eller instagram! Da blir jeg veldig glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Så kult! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

 

One thought on “Vegansk persillepesto for en grønnere hverdag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *