Digg persillehummus uten tahini

Hummus og jeg har alltid vært venner men nå som jeg kutter ut kjøtt føler jeg at vi blir enda bedre venner! Første gang jeg smakte på hummus var med persille så jeg trodde lenge at det var sånn hummus skull være. Nå er jeg så vandt til denne gode versjonen at det er sånn jeg lager den bestandig!

Hummus skal tradisjonelt være med tahini men jeg er ikke en stor tahinifan så jeg dropper det og det smaker helt greit uten synes jeg!

Jeg bruker hummus i blant som dipp, men aller mest i vegetar wraps! Senest i dag hadde jeg en frokostwrap med persillehummus, ricotta, rocketsalat, tomat toppet med et deilig posjert egg! Nam!!!

Tilbredningstid: 5 minutter
Gir:  375g hummus

ingredienser rectangel

♥ 200 g kikerter, hermetiske eller bløtlagte
♥ 55 g god olivenolje
♥ 40 g sitronsaft
♥ ½ hvitløksfedd
♥ 1 liten håndfull persille (≈ 35g)
♥ 1 klype salt

slik gjør du rectangel

Denne oppskriften er enkel og grei!

  1. Hell alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin bortsett fra persillen.
  2. Mens mixeren kjøres i et par minutter kan du finhakke persillen. Hvis du legger persillen med resten i mixeren får du en helt grønn hummus.
  3. Bland hummusen med persillen for hånd, og voilà!

NB! Avhengig av kikertene jeg bruker synes jeg det blir litt tørt i blant. Hvis du også føler det sånn anbefaler jeg å legge et par spisesjeer vann. Mer olivenolje eller sitron gir litt for sterke smaker etter min mening.

Bon appétit!

Fristet dette? Følg gjerne Klar, ferdig, visp! på facebook eller instagram! Da blir jeg veldig glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Så kult! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

Parsley Hummus
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Total Time
10 min
Prep Time
10 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. chickpeas
  2. olive oil
  3. lemon juice
  4. parlsey
  5. 1 pinch of salt
Instructions
  1. Mix all the ingredients a part from the parsley in a mixer for a couple of minutes.
  2. While it's mixing, chop the parlsey by hand.
  3. Add the chopped parsley to the paste and mix it with a spoon.
Notes
  1. If you mix all the ingredients together in the mixer, including the parsley, you will get a green paste.
  2. If you think your hummus is a bit dry, add a couple of tablespoons of water rather than more olive oil or lemon juice which will alter the taste too much.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *