Pasta alla Pia – vegetarsaus inspirert fra Italia

Nå deler jeg min favoritt vegetar pastasaus med dere! En god pastasaus med gode grønnsaker som har stått og småkokt en stund er det beste jeg vet! Er den vellyket trenger den hverken kjøtt eller parmesan spør du meg! Selv før jeg ble vegetarianer har jeg lært fra italienere å sette grønnsakene i sentrum av måltidet. Gode grønnsaker og tålmodighet gir rett og slett de beste rettene!

Pastasaus fra butikken har som ofte sukker, mitt lille triks er å brukte litt eddikk og litt vin for å få den fine deilige sødmen!

Tilbredninstid: minimum 45 minutter, men gjerne mer
Gir: middag for 4

INGRENDIENSER

Her er en liste på ingredienser jeg brukte denne gangen, men dette er en veldig fleksibel pastasaus. Tenk først og fremst og tilpasse til egen smak og behag! Det viktigste for å få til den gode smaken er å følge rekkefølgen og være tålmodig.

♥ olivenolje til steking
♥ 2 gule løk
♥ 2 små selleristenger
♥ 2 små gullerøtter
♥ 2-3 hvitløksfedd
♥ 1 aubergine**
♥ 1 squash**
♥ 2-3 ferske rosmarinstenger eller 2-3 ss tørket rosmarin
♥ 350g passata*
♥ pastavann
♥ 4-8 ss balsamikoeddikk
♥ 1 glass rødvin
♥ salt og pepper
♥ 400g pasta

*NB! Passata er kokte og silte solmodne tomater som man finner som regel i butikken, men hvis du ikke finner det kan du hakkede tomater på boks.
**Tips! Du kan gjerne bruke 2 aubergin eller 2 squash i stedet – jeg bytter alltid litt på det.

SLIK GJØR DU
  1. Hakk løk, gullerøtter, selleri og hvitløk i små biter. Hell over en og en av gangen underveis i en stor stekepanne med olivenolje. Stekepannen skal være på lav-medium varme.
  2. Skjær aubergine og squash i mellomstore biter. Det skal være litt chunky! Hell over i stekepannen med resten av ingrediensene – fortsatt på samme varme. Legg gjerne til litt olivenolje hvis det er litt tørt eller hvis ingrediensene setter seg fast i pannen.
  3. Begyn å koke vannet for pastaen og kok pastaen som anvist på pakken når. Husk å fylle godt på med vann fordi du kommer til å bruke pastavannet senere.
  4. Når aubergin og squash er litt stekte og myke kan du legge til passataen, rosmarin, salt og pepper til behag.
  5. Etter et par minutter burde sausen ha fordampet og tyknet litt. Ta en halv kopp vann fra pastavannet, hell over i sausen og bland godt. Repeter prosessen om et par minutter når sausen begynner å bli litt tørr. Dette kan du godt repetere et par ganger til men du kan også hoppe over til neste steg.
  6. Når du er fornøyd med sausen kan du legge til rødvinen og balsamikkoeddikken og la sausen redusere en siste gang.
  7. Bland pasta og saus og middagen er klar.

 

Buon appetitto!

 

Fristet dette? Følg gjerne Klar, ferdig, visp! på facebook eller instagram! Da blir jeg veldig glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Så kult! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

 

Pasta alla Pia
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. olive oil for frying
  2. 2 brown onions
  3. 2 celleri sticks
  4. 2 small carrots
  5. 2-3 garlic cloves
  6. 1 eggplant
  7. 1 zucchini
  8. 2-3 rosemary branches or 2-3 ts dried rosemary
  9. 350g tomato passata*
  10. pasta water
  11. 4-8 ts balsamica vinegar
  12. 1 glass red wine
  13. salt and pepper
  14. 400g pasta
Instructions
  1. Chop the onions, celleri and garlic in this order. Pour over in an oiled pan at low heat one at a time once they are ready.
  2. Cut the eggplant and zucchini in chunky bites and add them to the rest of the ingredients. Add oil if the mix is a bit dry.
  3. Start boiling the water and add the pasta when it is boiling. Cook the pasta as indicated on the package. Remember to fill the pot sufficiently so you can use some of the water for the sauce.
  4. Once the vegetables are starting to soften, add the passata, rosemary, salt and pepper.
  5. Once the sauce has reduced a bit, add half a cup of water from the boiling pasta. Repeat the process in a couple of minutes once the sauce has reduced again.
  6. You can keep on repeating this process a couple of times, or jump straight to adding the red wine add balsamico vinegar and let the sauce reduce a last time.
  7. Add this point, you the pasta should be ready as well and you can mix the sauce with the pasta.
Notes
  1. *Tomato passata can be bought in in a jars or cans at most shops. If you can't find it, you can use a can of diced tomatoes.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *