Oppskrift på vegansk egg – ja, du leste rett!

Bruk knuste linfrø og vann for å erstatte egg.
 12 minutter (inkl. 10 min venting)
gir tilsvarende 1 egg

Er man glad i baking kan egg være en utfordring for veganere. Men jeg har googlet meg frem og funnet et par løsninger. For en stund siden publiserte jeg en artikkel om aquafaba, altså kikertvann, som kan brukes for å bytte ut eggehvite. Men nå har jeg funnet ut denne oppskriften med linfrø for å bytte ut hele egg. 

Jeg har selv prøvd denne linfrø løsningen flere ganger i julebaksten og det fungerte veldig fint! Den hadde samme «bindende» effekt som egg og ga liten, hvis ikke noe smak til baksten. Det den manglet var den gode egg-smaken da.

Ingrendienser

♥ 1 ss linfrø
♥ 3 ss vann

SLIK lager DU vegansk egg

  1. Knus linfrøene ved hjelp av en morter eller med kaffekvern. Du kan også kjøpe de ferdigknust på boks fra GoGreen.
  2. Tilsett 3 ss vann og visp det sammen. 
  3. La det hvile i ca. 10 minutter. Ta-da! Gratulerer, du har laget et egg.

// Bon appétit!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *