Om bloggen

 

Hei hei og velkommen!

Klar-ferdig-visp! har vært min lille oppskriftsamling en liten stund og nå er den også en del av et større prosjekt: bygge opp en helhetlig bærekraftig matstil med bærekraftig mat men også et bærekraftig matlaging og kjøkkenvaner.

Det hele begynte for i 2016 da ble jeg vegetarianer/pesketarianer av hensyn til planeten. Jeg har prøvd siden da å ta riktige valg på andre fronter en ingrediensene og ta en mer helhetlig tilnærming til bærekraftig mat.

 

Jeg er bærekraftianer!

I praksis sier jeg som oftest at jeg er vegetarianer eller pesketarianer, men i realiteten passer ingen av de ordene akkurat for meg – som mange andre føler tror jeg.

Hvis jeg må kategorisere meg i en matkategori så må det være bærekraftianer.

Ja, jeg spiser ikke kjøtt, men mitt hovedmål er ikke å kutte ut en ingredienskategori, men å ta bevisste valg i mathverdagen for å redusere mitt fotavtrykk på planeten. Det viktigste for meg som bærekraftianer er å kutte ut kjøtt, redusere egg og melkeprodukter og finne alternativer til plast og engangsprodukter så mye som jeg kan.

 

2 problemer bloggen fokuserer på

Denne bloggen går hovedsaklig ut på å dele gode oppskrifter og løse disse 3 ikke-bærekraftige problemene på kjøkkenet mitt:

  • Mindre avfall på kjøkkenet – råtne ingredienser, retter som har stått for lenge bak i kjøleskapet, emballasje som kommer med produktene, emballasje jeg produserer selv (plastposer, plastfolie, aluminiumsfolie…), kjøkkenutstyr av for lav kvalitet… 
  • Mer bærekraftige ingrendienser – jeg har kuttet og redusert i en del av miljøverstingene som kjøtt, egg og melkeprodukter, men det finne masse annet planet uvennlig mat: mat som har reist jorden rundt, mat som er produsert på usunn og uetisk måte, mat fra andre sesonger… 

 

Ellers om meg

Veldig kort: jeg heter Pia, er 27 år, har en mastergrad i globalisering med spesialisering i bærekraft og har jobbet som bærekraftsanalytiker tidligere. Jeg har også jobbet en del med mat i en olivenoljebutikk og med matproduksjon på økologiske gårder i Italia og Australia. Drømmen er å jobbe som bonde en dag!

Jeg har nettopp flyttet til Australia hvor jeg bor sammen med min australske kjæreste og bruker mye av fritiden min på mat 🙂

 

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet og motta en en skjelden gang for gode sesongbaserte oppskrifter og gode tips til en bærekraftig hverdag.