Om bloggen

 

Hei hei og velkommen!

Klar-ferdig-visp! har vært min lille oppskriftsamling en liten stund og nå er den også en del av et større prosjekt: leve en helhetlig bærekraftig matstil med bærekraftig mat men også et bærekraftig matlaging og kjøkkenvaner.

Det hele begynte for et år siden da ble jeg pesketarianer av hensyn til planeten. Jeg har prøvd siden da å ta riktige valg på andre fronter en ingrediensene, men nå er det på tide for meg å ta en mer helhetlig tilnærming til bærekraftig mat.

 

Jeg er bærekraftianer!

I realiteten sier jeg som oftest at jeg er vegetarianer eller pesketarianer, men i realiteten passer ingen av de ordene akkurat for meg – som mange andre føler tror jeg.

Hvis jeg må kategorisere meg i en matkategori så må det være bærekraftianer.

Ja, jeg spiser ikke kjøtt, men mitt hovedmål er ikke å kutte ut en ingredienskategori, men å ta bevisste valg i mathverdagen for å redusere mitt fotavtrykk på planeten. Det viktigste for meg er å kutte ut kjøtt og å redusere egg, melkeprodukter og avfall så mye som jeg kan.

 

3 problemer i kjøkkenet mitt

Denne bloggen vil hovedsaklig gå ut på å dele gode oppskrifter og løse disse 3 problemene.

  • For mye avfall – råtne ingredienser, retter som har stått for lenge bak i kjøleskapet, emballasje, som kommer med produktene, emballasje jeg produserer selv (plastposer, plastfolie, aluminiumsfolie…), kjøkkenutstyr… 
  • Feil mat – jeg har kuttet og redusert i en del av miljøverstingene som kjøtt, egg og melkeprodukter, men det finne masse annet planet uvennlig mat: mat som har reist mye, mat som er lagret feil, mat fra andre sesonger… 
  • For lite kunnskap – mange av mine uvaner kommer fra at jeg vet for lite om bærekraftig mat og enda mindre om gode enkle løsninger for dette.

 

Ellers om meg

Veldig kort da. Jeg heter Pia, er 26 år og jobber med mine 2 lidenskaper til hverdag: mat og bærekraft. Jeg har en deltidsjobb som bærekraftsanalytiker og en annen jobb som selger hos olivenoljeselger.

Jeg bor i Oslo sammen med min australske kjæreste og bruker mye av fritiden min på mat 🙂

 

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet og motta en epost i begynnelsen av hver måned med blant annet listen over månedens frukt og grønt, gode sesongbaserte oppskrifter og gode tips til en bærekraftig hverdag.