Novembers frukt & grønt – kan du sesongens råvarer?

Å spise sesongvarer er et kjempebra tiltak for å spise bærekraftig men også for å støtte norske bønder og opprettholde gode tradisjoner.

#grønnsaksutfordring

Høsten er en veldig fin norsk råvaresesong og har ganske mye å by på! Jeg utfordrer deg å prøve nye sesongråvarer du ikke har brukt av denne listen eller bruker bruker sjeldent.

Ta en skjermdump på mobilen med listen av Novembers Frukt & Grønt slik at du kan ta en titt når du planlegger ukens middager eller er i butikken.

Min personlige #grønnsaksutfordring er: pastinakk, sellerirot og kålrot!

 

Tips til bruk av rotgrønnsaker

Høstens grønnsakshelter er helt klart rotgrønnsaker som dere kan se i listen under. 

  • Supper: bland og miks rotgrønnsaker i terninger en kjele, dekk grønnsakene med vann og kok i 15 minutter til grønnsakene er møre. 
  • Kremete supper: lagg suppen som nevnt over og kjør alt med stavmikser 
  • Pureer: nydelig tilbehør til fisk for eksempel
  • Gryteretter: skjær rotgrønnsak i store biter og bruk i gryteretter som currygryte for eksempel

 

Pastinakk, gulrot eller persillerot?

Liten parantes her, men vet du hva som er hva på bilde? Det visste ikke jeg før nå. Og heller ikke kassadammen som priset alt som samme grønnsak. 

Pastinakken er til venstre, gul gulrot i midten og persillerot til høyre. Akkurat som resten av rotgrønnsaker er alle gode i supper og puréer.

Pastinakk

Litt feitere enn persillerot
Søt i smaken
Lukt på roten, lukten minner på gulrot

Persillerot

Litt tynnere en pastinakk
Intens smak, legger mye smak i supper
Lukt som minner på selleri

 

Kilder: Bama, Arrangementsmat og tips fra meg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *