Nytt bloggfokus – min reise til bærekraftig mat

Klar-ferdig-visp! har vært min lille oppskriftsamling en liten stund og nå er den også en del av et større prosjekt: prosjekt bærekraftig mat!

Klar-ferdig-visp! har vært min lille oppskriftsamling en liten stund og nå er den også en del av et større prosjekt: prosjekt bærekraftig mat!

Det hele begynte for et år siden da ble jeg pesketarianer av hensyn til planeten. Jeg har prøvd siden da å ta riktige valg på andre fronter en ingrediensene, men nå er det på tide for meg å ta en mer helhetlig tilnærming til bærekraftig mat.

Bloggen vil som vanlig dele oppskrifter men nå også ha mye fokus på bærekraft.

 

3 problemer i kjøkkenet mitt

Denne bloggen vil som vanlig gå ut på å dele gode oppskrifter og men også løse disse 3 problemene.

 • For mye avfall – råtne ingredienser, retter som har stått for lenge bak i kjøleskapet, emballasje, som kommer med produktene, emballasje jeg produserer selv (plastposer, plastfolie, aluminiumsfolie…), kjøkkenutstyr… 
 • Feil mat – jeg har kuttet og redusert i en del av miljøverstingene som kjøtt, egg og melkeprodukter, men det finne masse annet planet uvennlig mat: mat som har reist mye, mat som er lagret feil, mat fra andre sesonger… 
 • For lite kunnskap – mange av mine uvaner kommer fra at jeg vet for lite om bærekraftig mat og enda mindre om gode enkle løsninger for dette.

 

Hold deg oppdatert

Har du også lyst å lære om bærekraftig mat? Følg med på mitt månedlige nyhetsbrev hvor du mottar oppskrifter på sesongbasert mat, en liste med månedens frukt og grønt og tips til et bærekraftig kjøkken.

 

Jeg gleder meg til å lære mer om dette og dele denne reisen med dere! 

// Pia

One thought on “Nytt bloggfokus – min reise til bærekraftig mat

 1. Pia!Digger bloggen din!
  Men har et spørsmål angående bærekraftige alternativer til meieriprodukter.
  Jeg spiser veldig mye meieriprodukter, så jeg ønsker å erstatte mesteparten eller alt med veganske alternativer fordi jeg tenker på miljø og dyrevelferd. Men å importere soya fra for eksempel Brasil er vel ikke mer bærekraftig enn å kjøpe norsk-produsert melk? Hvilken alternativer er mest bærekraftig av alle veganske?

  (jeg har ca tusen tanker angående dette, vi får møtes snart da håper jeg!)
  kos fra Mathilde 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *