Linse- og gresshopperburger – ja ekte insekt!

Jeg er som sakt vegetarianer men siden jeg er det av miljøhensikt er det jo lov med insekter i kostholdet! Og gjett hva, jeg ble litt skuffet over hvor godt det var! Ja, jeg tenkte jeg kunne ha en skikkelig god historie om hvor vanvittig opplevelsen var, men det smakte helt nøytralt og lagde ingen krispy ekkel lyd. Det satt ikke fast i tenna en gang! Min første reaksjon var at dette kunne jeg godt knaske på som snacks med litt salt. Det jeg prøver å si er at jeg anbefaler insekter – det er ikke så ekkelt som man kan tro!

img_2563-version-2Jeg bor nå midlertidlig i Australia og her kjøpte på nettet to pakker med fem gresshoppere og en pakke med en eller annen type orm. Jeg prøvde meg på en hel insekt av hver men knuste resten for å bruke det som pulver i burgerne.

Jeg har sett at Norge nettopp har fått seg en insektsbutikk som heter Acheta så jeg anbefaler alle å ta en titt! De selger sirismel altså ristede og malte gresshopper. 

Jeg anbefaler deg å lage egne burgerbrød fordi det rett og slett er enkelt og godt!

20 minutter tilbredningtid
 gir 4 burgere

DU TRENGER

For linse- og gresshopperburgeren

♥ 3-4 ss med tørkede og malte insekter, eller 2-3 ss sirismel
♥ en hermetikkboks med linser

♥ ½ løk
♥ 3 hvitløksfedd
♥ 50 g hvetemel
♥ 20 g maizena
♥ 1 egg
♥ 1 ts chillipulver
♥ 1 ts korianderpulver
♥ 1 ts salt
♥ litt smør for steking

Anbefalt tilbehør

♥ 2 tomater
♥ spinatsalat
♥ gulost
♥ hjemmelaget aioli
♥ ketschup
♥ 4 burgerbrød
♥ rødløk

SLIK GJØR DU

Begyn med linse- og greshopperburgeren

 1. Rens kikerter og hell over i en mikser. Kjør mikseren på maks hatighet helt til du har en puré. Det er ikke så viktig om det er noen hele linser igjen, jeg synes faktisk det gir et kult kjøttlignende utseende og digg tyggemotstand.
 2. Finhakk løk og hvitløk.
 3. Bland alle ingrediensene sammen.
 4. Med hjelp av to sjeer kan du dele blandingen i 4 deler og overføre de i en stekepannepå middels varme med litt smør. Bruk sjeene til å lage en rund form og flate de ut. De skal være ganske tynne.
 5. Stek i 2-3 minutter på hver side helt til det danner seg en skorpe.

Mens burgerne steker

 1. Skjær opp løk og tomat i tynne skiver.
 2. Hvis ikke hamburgerbrødene ikke er nystekte kan du gi de en rask oppvarming i mikrobølgeovnen. Skjær opp burgerbrødene i to.
 3. Sett opp burgerne med: aioli på brødbunnen, ketschup på brødtopp, et lag med burger, et lag med spinatblader, et lag med rødløk og et lag med tomat.

Bon appétit!


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.


 

Lentil and Cricket Patties
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
 1. ♥ 3-4 tbsp dried and grounded edible crickets or 2-3 tbsp criskte flour
 2. ♥ 1 can of lentils
 3. ♥ ½ onion
 4. ♥ 3 garlic cloves
 5. ♥ 50 g flour
 6. ♥ 20 g corn starch
 7. ♥ 1 egg
 8. ♥ 1 tsp chilli powder
 9. ♥ 1 tsp coriander powder
 10. ♥ 1/2 tsp salt
 11. ♥ some butter for frying
Instructions
 1. Rince the chickpeas and mix them in a blender. If you have some chunks left, that is perfect. It will give it a nice texture and look.
 2. Chop the garlic and onion.
 3. Mix all the ingrediences together.
 4. With a help of two spoon, separate the mix in four even portions. Transfer each part into a pan at medium heat with some butter in it. Use the spoons to give the patties a round form and flat them out a bit.
 5. Fry for 2-3 minutes on each side.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *