Kremete gulrotsuppe med chilli og linser

Ta i mot høsten med åpne armer med en deilig og kremete gulrotsuppe med chilli og linser! Den er litt spicy så man for en god og varm følelse nå som kulden snikker seg innpå. Supper krever også egentlig mindre innsats enn man ser for seg – bare litt hakking, litt koking og litt miksing! 

45 minutter (10+5 minutter tilbredning, 30 minutter koking)
gir suppe som forrett til ca 4 personer
hvis du har en mikser eller blender er det en fordel, men hvis du har en potetstappe kan du lage en mer rustikk versjon av suppen

DU TRENGER

♥ ½ løk
♥ 2-3 hvitløksfedd
♥ 2 små røde chilli (kan byttes ut med chillipulver i nødstilfelle)
♥ 2-3 ss olivenolje for steking
♥ 6 mellomsotre gullerøtter (≈ 500 g)
♥ 2 store poteter
♥ 150 g røde linser, tørre
♥ 1 ts currypulver
♥ 1 ts  gurkemeiepulver
♥ 1 ts korianderpulver
♥1,5 liter grønnsaksbuljong

SLIK GJØR DU

 1. Det er valgfritt å ta ut frøene i chillien, men husk at du får en sterkere suppe hvis du har de med. Hakk løk, hvitløk og chilli og hell over i en kjele med olivenolje på middels varme. Du trenger ikke å finhakke alt siden alt skal i mikseren senere.
 2. Mens alt småkoker kan du skrelle potetene og skjære de opp i små biter. Sjær også opp gullerøttene. Ikke skjær opp alt for store biter for å ungå lang koketid. Hell over i kjelen med resten og la det småkoke i et par minutter.
 3. Hell i 1,5 liter buljong. Alle grønnsakene skal være godt dekket og litt mer. Det hender jeg er litt lat og bare legger til 1,5 liter vann og kaster i en grønnsaksbuljong samtidig og det fungerer helt greit.
 4. Kok i rundt 30 minutter med lokk på gløtt på middels varme. Det skal bare ga småbobler.
 5. Etter 30 minutter kan du teste med en gaffel om gullerøttene er ordentlig myke. Hvis de er det, hell over i en mikser til du har en fin og kremete supe.

FORSLAG TIL SERVERING

 • Olivenolje: gjerne en ren men sterk peppret olivenolje eller en olivenolje med chilliolje som de har hos Oliviers & co.
 • Urter: koriander eller persille passer ypperlig men det er bare å prøve seg frem med hva du har i huset.
 • Rømme (for en ikke-vegansk variant): hvis du varmer rømmen i et par sekunder i mikrobølgeovnen blir den godt flyttende. Bruk en sje til å helle over rømmen i dotter eller striper og dra en tannpirker gjennom rømmen for å lage fine mønster. Se gjerne veiledninsvideoer på youtube for å pynte supper.

Har du noen gullerøtter til overs? Da kan du kanskje prøve deg på på et saftig digg gulrotbrød?

Bon appétit!


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.


Spicy Carrot Soup with Lentils and Chilli
Write a review
Print
Ingredients
 1. ♥ ½ onion
 2. ♥ 2-3 garlic clover
 3. ♥ 2 small red chillies (can be witch out with chilli powder)
 4. ♥ 2-3 tbsp olive oil for frying
 5. ♥ 6 medium sized carrots (≈ 500 g)
 6. ♥ 2 big potatoes
 7. ♥ 150 g dry red lentils
 8. ♥ 1 ts curry powder
 9. ♥ 1 ts turmeric powder
 10. ♥ 1 ts coriander powder
 11. ♥ 1,5 liter vegetable stock
Instructions
 1. You can choose to keep the chilli seeds or take them out but keep in mind the soup will be spicier if you keep them. Chop the garlic, onion and chilli and pour them into a big pot at medium heat with some olive oil.
 2. Peel the potatoes, then chop up the carrots and potatoes and add them to the pot. Remember to not cut them too big because that will affect the cooking time.
 3. Add 1,5 liter of stock. Alle the veggies are supposed to be well covered by the stock.
 4. Cook for 30 minutes at medium heat.
 5. Pour over into a blender and mix until you have a nice and smooth soup.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *