Kremete blomkålsuppe og rask korianderolje

Jeg er et suppemenneske! Når det er kald ute prøver jeg alltid å ha minst en suppemiddag per uke. Jeg er også en frysepinne, så det vil si at jeg lager supper nesten hele året rundt! Her har dere en enkel blomkålsuppe med en liten koriandervri. Jeg synes blomkål og koriander er en super kombo og anbefaler dette på det sterkeste.

 40 minutter
 suppe for 3-4 personer
 utstyr: stavmikser, mikser eller blender

DU TRENGER

Suppe

♥ ½ løk
♥ 3 hvitløksfedd
♥ 1 stor blomkål
♥ melk
♥ vann
♥ 1 buljongterning
♥ ½ tssalt

Korianderolje

♥ mild olivenolje
♥ fersk koriander
♥ salt

SLIK GJØR DU

Blomkålsuppe

  1. Grovhakk løk og hvitløk og hell over i en stor kjele med olivenolje på medium varme.
  2. Skjær opp blomkål i mellomstore biter.
  3. Hell blomkål over i kjelen og fyll på med melk og vann. Det skal akkurat dekke blomkålen og være omtrent ½ med melk og ½ med vann.
  4. Tilsett grønssaksbuljong og salt og la det småkoke på medium varme.
  5. Etter 10 minutter, ta ut et par blomkålbiter som stekes i smør i en stekepanne. Legg de til side.
  6. Kok resten i ca 10 ekstra minutter til blomkålen er mør.
  7. Når blomkålen er mør, bruk stavmikser eller lignende utstyr og miks alt til du har en jevn og fin suppe.
  8. Server meg blomkålbitene og korianderolje.

Korianderolje

  1. Regn ca 2 ss olivenolje per person og hell over i en mikser.
  2. Legg deretter til fersk koriander og en klype salt. Begynn med lite av gangen for å forsikre deg at du ikke bruker for mye. Du skal helst ha en oljekonsistens, ikke en tykk pesto.

Bon appétit!


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Ønsker du å få diggge oppskrifter på mail annenhver fredag kanskje? Meld deg på nyhetsbrevet og få de beste oppskriftene som har kommet på bloggen i løpet av de to siste ukene. Jeg garanterer ingen spam og å ikke videreformidle mailadressen din.


img_2817-version-2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *