Klassiske sauser #2: superenkel béchamelsaus

Denne oppskriften er helt AMAZING! Og dette har jeg mamma til å takke for (merci maman!). Alle jeg kjenner vegrer seg litt til å lage béchamelsaus fordi det klumper seg, det er litt tungvint med flere steg, smøret må ikke brenne, man må spe melken gradvis… Glem det! Mammas oppskrift har aldri aldri laget noen klumper og det hele er gjort på 2 steg! Jeg håper denne enkle oppskriften vil spre seg sånn at fler tyr til hjemmelaget béchamel i stedet for å kjøpe det på glass… øææ! Grøs og gru! 

Jeg garanterer personlig at denne oppskriften er klumpfri og like god som den tradisjonelle måten hvor når man smelter smør først og sper melk inn gradvis derretter.

Og forresten, hvis du også lurte på dette: béchamelsaus og hvit saus er det samme!

Gir: 1,3 L, dette virker litt mye kanskje men det passer bra for en stor lasagnemiddag for eksempel
Tid: 5 minutter

ingredienser rectangel

Obs: stor porsjon!

♥ 1 L melk
♥ 100 g hvetemel
♥ 200 g smør
♥ 1 ts malt muskattnøtt
♥ en klype med salt og pepper

slik gjør du rectangel

  1. Hell alt over i en kjele.
  2. Visp godt på middels varme i rundt 5 minutter til den er passe tykk. Ta vekk fra varmeelement slik at tykningsprossesen avsluttes.

 

Tips! Hvis du ved uhell lagde den for tykk er det bare å legge til bitte litt kald melk og vispe på nytt.

Bon appétit!

Fristet dette? Følg gjerne Klar, ferdig, visp! på facebook eller instagram! Da blir jeg veldig glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Så kult! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

 

2-step Lump-free Béchamel Sauce
Serves 1
Write a review
Print
Total Time
5 min
Total Time
5 min
Ingredients
  1. 1 L milk
  2. 100 g flour
  3. 200 g butter
  4. 1 ts ground nutmeg
  5. a pinch of salt and pepper
Instructions
  1. Pour all the ingredients over in a pot at medium heat.
  2. Stir well while its heating up for about 5 minutes.
Notes
  1. If the sauce becomes too thick by accident, you can add a tiny bit of cold milk and stir again.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

One thought on “Klassiske sauser #2: superenkel béchamelsaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *