Klassiske amerikanske pancakes på 30 minutter

Jeg bare digger amerikanske pancakes! For det første er det veldig godt men det er to andre fordeler med amerikanske pancakes: ingen hviletid og så er de mye lettere å steke! Når jeg prøver meg på tynne norske pannekaker, eller enda verre, franske crêpes, ender jeg alltid opp med brente pannekaker. Amerikanske pannekaker sier i fra når de skal snus med hjelp av bobler!

 5 minutter forbredelser, 15-25 minutter steking
 gir 10 pancakes

DU TRENGER

♥ 2 egg
♥ 250 g melk
♥ 200 g hvetemel
♥ 30 g melis
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 1 ss bakepulver
♥ ½ ts salt
♥ litt smør for steking

SLIK GJØR DU

  1. Visp sammen egg og melk i en stor bolle.
  2. Legg til resten av ingrediensene og bland godt. Du skal ha en nokså tykk røre.
  3. Varm opp en stor stekepanne på lav varme og smelt en liten tesje smør av gangen for hver omgang med steking.
  4. Stek litt under 1 minutt på hver side. Du vet at pannekaken er klar til å snus når det kommer små luftbobler opp på overflaten til pannekaken.

 Stek gjerne flere av gangen med begyn med kun én med for å teste varmen på pannen. Første blir jo aldri bra uansett! Bruk en øse til å helle over i pannen. Hvor mye du trenger avhenger av øsen din så følg med på hvor mye du brukte første gang og juster til neste gang.

Bon appétit!

 

Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

Classic Pancake Recipe
Yields 10
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. ♥ 2 eggs
  2. ♥ 250 g milk
  3. ♥ 200 g flour
  4. ♥ 30 g icing sugar
  5. ♥ 2 tbsp vanilla sugar
  6. ♥ 1 tbsp baking powder
  7. ♥ ½ tsp salt
  8. ♥ butter for the baking
Instructions
  1. Whip the eggs an milk together in a big bowl.
  2. Add the rest of the ingredients and mix well. You should have a thick batter.
  3. Heat up a big pan at low heat and melt a small teaspoon of butter for each cooking round.
  4. Cook under 1 minute on each side. You know the pancake is ready to turn when there are smal bubbles that are appearing on the pancake.
Notes
  1. - You can cook more than once at a time but start with cooking just one to test if the pan is at the correct heat.
  2. - Use a ladle to pour over to the pan and to measure how much you need. So pay attention to how much you are using the first round an adjust if needed next round.
Klar, ferdig, visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *