Klassisk brownie – min «shit-jeg-har-gjester-snart-kake»

Yes! Nå mestrer jeg endelig kunsten å lage brownies! Jeg har prøvd uendelig mange oppskrifter og er så fornøyd med denne – enkel, god, myk i midten og en tynn crispy skorpe på toppen – naaam!

Jeg kaller denne min «shit-jeg-har-gjester-snart-kake» fordi: 1. alle liker brownie, 2. oppskriften krever ekstremt lite arbeid, og 3. jeg har nesten alltid ingrendiensene som trengs hjemme! 

10 minutter forbredelser og 40-45 minutter baking
 gir en liten men mektig kake på 12-17 kakestykker, min form er ca. 26 x 26cm

DU TRENGER

♥ 130 g smør
♥ 130 g mørk sjokolade
♥ 30 g bakekakao
♥ 300 g sukker
♥ 3 egg
♥ 100 g mel
♥ 1 klype salt

Valgfritt
♥ 1,5 håndfull med grovhakkede nøtter (valnøtter er digg det og!), mellom 60 og 70 g
♥ 2 ss disaronno (italiensk mandellikør)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 180ºC.
  2. Smelt smør og sjokolade i et vannbad eller i en kjele (følg godt med for sjokolade kan brenne fort). Du kan også smelte den i mikrobølgeovnen bare kjør sjokoladen i 10 sekunder og bland godt, så 10 nye sekunder og bland på nytt, og repetter prossesen til alt er smeltet. 
  3. Visp inn bakekakao, sukker, salt, egg og mel – i den rekkefølgen og en av gangen.
    IMG_9261 - Version 2
  4. Hell over i en form med bakepapir eller med et tynt lag med smør og et tynt lag med mel eller bakekakao. Bak i ca. 40-45 minutter. Du vet den er klar når du kan stikke en kniv eller en bakepinne inn og ut av kaken uten at det fester seg noe røre til den. Men den skal gjerne være fuktig, fordi en brownie må jo være litt underbakt! Ta gjerne testen i midten av kaken da den sannsyligvis er minst stekt der.
  5. Avkjøl før servering – en time i kjøleskapet fungerer fint.

Bon appétit!
IMG_9279 - Version 2


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *