Grønnsakscurry – Enkel og god gryterett

Jeg har begynt med currygryter i bøter og span – og jammen er det enkelt og godt! Og så er det ikke minst en god mulighet til å bruke opp grønnsaker som begyner å bli dårlige. I denne oppskriften har jeg brukt brokkoli og spinat men her er det bare å være kreativ! I stedet for brokkoli kan man bruke blomkål eller squash for eksempel. Og i stedet for kikerter kan man bruke bønner.

 ca 30 minutter
middag for 3-4

DU TRENGER

For currygryten

♥ en boks med tomater
♥ 3 hvitløksfedd
♥ 1 rød chilli
♥ 1 løk
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 ts spisskumin
♥ 1 ts koriander
♥ 1 ts gurkemeie
♥ 2 ss rød thailandsk curry paste
♥ 1 hermetikk boks kokosmelk
♥ 3 ss tørre røde linser

♥ 1 liten brokkoli
♥ 1 boks kikkerter
♥ 1-2 hånfull spinatblader

Tilbehør

♥ ris for 3-4 personer
♥ nanbrød

Cashewtopping

♥ 2-3 ss cashewnøtter
♥ 1 ss sessamfrø
♥ ½ ts currypulver
♥ 1 klype salt

SLIK GJØR DU

Husk og begynne med å koke ris før du begynner med currygryten.

For currygryten

  1. Bland løk, hvitløk, chilli og tomater i en mikser til du har en jevn blanding.
  2. Varm olivenolje i en gryte og tilsett spisskumin, koriander og gurkemeie. La det småsteke i 1-2 minuttter og tilsett deretter currypastaen og bland godt. 
  3. Tilsett tomatblanding, kokosmelk og tørre linser. Bland godt og småstek i et par minutter.
  4. Skjær brokkolien (inkludert stilkene) i små terninger i mellomtiden. Hell over i gryten.
  5. Når brokkolien er blitt mør etter ca 10 minutter kan du legge til kikertene og spinaten og blande godt. Middagen er klar til servering når spinatbladene er godt bløtet.

Cashewtopping

  1. Finhakk cashewnøtter.
  2. Bland med sesamfrø, salt og currypulver.

Drysses på toppen av asjetten for litt ekstra krunsj og smak.

Bon appétit!

img_2715


Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

Ønsker du å få digge oppskrifter på mail annenhver fredag kanskje? Meld deg på nyhetsbrevet og få de beste oppskriftene som har kommet på bloggen i løpet av de to siste ukene. Jeg garanterer ingen spam og å ikke videreformidle mailadressen din.


 

 

One thought on “Grønnsakscurry – Enkel og god gryterett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *