Italiensk og vegansk gresskarrisotto

Nå kommer høsten og da er tid for gresskar! Youhou! Jeg tror nok det kommer en del gresskaroppskrifter fremover nå for å si det sånn… Gresskarrisotto passer veldig fint som forrett synes jeg men jeg tar det ofte gjerne som en middag også. Det tar rundt 50 minutter å lage men hust at mye av det er koketid som krever bare litt røring en gang i bland. Så da er det helt perfekt timing for å lage hovedretten samtidig.

Oppskriften er også vegansk! Parmesan i risottoen er ikke alltid nødvendig. Jeg erstatter heller den ekstra smaken med en god olivenolje på toppen som italienerne gjør det. Da snakker jeg en god smakfull og kraftig olivenolje. For olivenoljekjennere der ute, så kan jeg tenke meg en en sterk og peppret olje som Affiorato fra Oliviers&co. 

Tilbredningstid: 50 minutter
Gir: forrett eller siderett for 4
Du trenger: helst en stor med lokk, men en gryte med lokk kan også fungere

ingredienser rectangel♥ 1 løk
♥ 2 hvitløksfedd
♥ 800 g gresskar (600 g uten kjernen og skall)
♥ 300 g risottoris
♥ 1 glass hvitvin
♥ 2 L grønnsaksbuljong
♥ salt og peper
♥ olivenolje til steking

Forslag til topping: gresskarkjerner og en deilig god olivenolje, hmmm…

slik gjør du rectangel

fotor-gresskarrisotto-prosses

  1. Begynn med å koke opp vann med en eller to kuber grønnsaksbuljong. Ikke lag buljongen altfor sterk – gresskarsmaken skal være i fokus.
  2. Skjær gresskar i små kuber.
  3. Finhakk løk og hvitløk og fres i 2-3 minutter i en stor varm panne med olivenolje.
  4. Hell over gresskarkubene og stek i 2-3 minutter på middels varme.
  5. Hell over 1 liter buljong i pannen eller til alt er dekket med buljong. Sett på lokk og la blandingen koke i rundt 15-20 minutter på middels varme. Gresskaren skal være myk når den er kokt ferdig.
  6. Litt før koketiden er ferdig kan du helle risen over i en annen panne på middels varme – uten noe annet!
  7. Når risen har stekt i 2 minutter kan du legge til et glass med hvitvin. Bland godt og vent til alt vinen er evaporert.
  8. Mens vinen godgjør seg med risen kan du mose grovt greskaren med en potetstappe eller med en hva enn du finner på kjøkkenet. Formålet med dette er mest å ungå store klumper, ikke få en perfect puré.
  9. Hell risen over i den store pannen med gresskaren.
  10. Hell 1 eller 2 øser med buljong – nok til at alt er dekket med vann.
  11. Repeter prosessen helt til risen er godt kokt og myk. Dette kan ta opp til 20 minutter.

 

Bon appétit!

 

Fristet dette? Følg gjerne Klar, ferdig, visp! på facebook eller instagram! Da blir jeg veldig glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Så kult! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

IMG_2048 - Version 2

Pumpkin Risotto
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 1 onion
  2. 2 garlic cloves
  3. 800 g pumpkin (600 g without the skin and center)
  4. 300 g risotto rice
  5. 1 cup of white wine
  6. 2 l vegetable stock
  7. salt and peper
  8. olive oil for frying
Instructions
  1. Start by preparing the stock whichever way you make your vegetable stock. If you use stock cubes, be carefull to not use too much. The pumpkin taste should be at the center of this dish.
  2. Chop off the skin and center of the pumpkin and the cut it up into small cubes.
  3. Chop the oinion and garlic and fry in a pig pan with olive oil at medium heat for 2-3 minutes.
  4. Add the pumpkin cubes and fry for 2-3 minutes.
  5. Add 1 liter of stock and cover the pan with a lid. Let it simmer for 15-20 minutes. The pumpkin should be soft when finished.
  6. A bit before the pumpkin is cooked, add the rice to another pan at medium heat.
  7. Let the rice fry for 2 minutes the add the white wine. Mix well and stir well until the wine has evaporated.
  8. While the wine is evaporating, go back to the pumpkin and roughly mash the pumpkin to avoid any big bites.
  9. Add the rice to the pumpkin.
  10. Pour over 1 or 2 cups of stock and stir well. Let the water evaporate.
  11. Repeat the last step for about 20 minutes until the rice is well cooked.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *