Gjenbruk – fra søppel til hjemmelaget buljong!

Grønnsaksrester er suppert til å lage buljong. Trikset er å fryse ned alle restene og koke de når du har nok til å lage en stor batch. 

Grønnsaksrester er supert til å lage hjemmelaget buljong. Trikset er å fryse ned alle restene og koke de når du har nok til å lage en stor batch. Alt kan fryses og nesten alt er godt i buljong. 

 

SLIK LAGER DU HJEMMELAGET BULJONG PÅ 1-2-3

1# Frys 

Frys alt som skrotter, skrell, grønnsaker du ikke rekker å bruke eller som er litt slappe og gamle. Oppbevar i en stor beholder og legg til matrestene underveis til den er full.

Tips: noen grønnsaker er litt sterkere i smak enn andre – prøv å balansere restene og tenk på hva du liker. Jeg syntes potet- og jordskokk-smak ikke er så godt i buljong og prøver å ha mindre av de.

2# Kok

Kok opp grønnsakene og bruk så mye vann som trengs for at alt er dekket. Legg gjerne til noen smaksbomber som løk eller gulerøtter hvis du har det.

Krydder: hvis ønskelig, legg til krydder i med tanke på hva du skal bruke buljongen til. Asiatisk? Sitrongress og ingefær. Italiensk minestronesupper? Timian, rosmarin, laurbærblad.

3# Reduser

La det småkoke en liten halvtime, sil ut grønnsakene og vipps er det klart!

 

 

Hva kan du bruke den til?

Jeg brukte denne til en enkel nuddelsuppe, men den kan brukes i alle oppskrifter du trenger en grønnsaksbuljong.

Som grunnlag til supper er det jeg liker det best til <3

// BON APPETIT

 

One thought on “Gjenbruk – fra søppel til hjemmelaget buljong!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *