Flate yoghurtbrød

Oppskrift på flate yoghurtbrød! Disse er awesome: myke, feite og passe seige! Passer ypperlig hvis du er lei av tortillas til tacos! Det beste er at de fungerer også til dessert med nugatti!

Flate yoghurtbrød er en blanding av nanbrød, yogurtbrød og tortilla. Jeg fant en oppskrift for en stund siden som het «flat bread» på engelsk (hvis jeg husker riktig) som jeg har lekt med. Etter et par eksperimenter fant jeg disse yoghurtbrødene som er kjempedigge. De er gode, myke, seige og feite! Nam!

Det beste med disse er at de har dobbelfunksjon: de fungerer til middag og til dessert med et tykt og digg lag med nugatti!

Jeg bruker flate yoghurtbrød som en slags veldig tykk og luftig tortilla. Som tilbehør denne gangen hadde jeg stekte kikerter, tomater, rømmer, rødløk, avokado og en utrolig deilig smaksbombe av en koriandersalsa.

10 minutter tilbredningstid, 1 time heving og 10 minutter steking
 6 yogurtbrød

DU TRENGER

♥ 1 ss tørrgjær
♥ 2 ss romtemperert vann
♥ 300 g yogurt naturell
♥ 350 g hvetemel
♥ 1 ss sukker
♥ 1 ts salt
♥ litt olivenolje

 

SLIK GJØR DU

  1. Bland gjær og vann sammen i en stor bolle.
  2. Legg til yogurt og bland godt.
  3. Legg til resten av ingrediensene og elt i cirka 5 minutter.
  4. La deigen heve i en times tid. Det er ikke så viktig med hevetid, brødene hever veldig i stekeprosessen.
  5. Hell over litt olivenolje på hendene og på deigen og del deigen i 6 deler. 
  6. Ta en av delene og bruk hendene til å lage et flatt brød. Husk at brødet hever veldig i stekepannen så lag den veldig tyn. Strekk ut og sett over i en stekepanne på middels varme. Ikke bruk noe smør eller olje, olivenoljen fra forrige steg burde være nok. Press gjerne brødene ned med hendene eller med en skje mens de steker for å få en en flat og rund form.
  7. Stek under et minutt på hver side. Ikke stek for mye, ellers blir de litt stive.

Serveringsforslag

  • Til middag kan det brukes på samme måte som tortillas, altså med masse digg tacotilbehør.
  • Til dessert kan det brukes på samme måte som en pannekake, altså med nugatti, smeltet smør eller syltetøy! Utrolig godt!!

Bon appétit!


 

Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

 


Flat Yogurt Bread
Serves 6
Perfect as a replacement for tortillas but great as well for dessert!
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
1 hr 30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
1 hr 30 min
Ingredients
  1. ♥ 1 tbsp dry yeast
  2. ♥ 2 tbsp water
  3. ♥ 300 g plain yogurt
  4. ♥ 350 g flour
  5. ♥ 1 tbsp sugar
  6. ♥ 1 tsp salt
  7. ♥ olive oil
Instructions
  1. Mix the yeast and water together in a big bowl.
  2. Add the yogurt and mix well.
  3. Add the rest of the ingredients and knead for 5 minutes.
  4. Cover the bowl and let the dough rise an hour.
  5. Pour some olive oil your hands and over the dough. Use your hands to divide the dough in 6 pieces and shape them round and flat as you put them in the pan.
  6. Cook for 1 minute on each side and serve hot.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *