Enkel og god ostekake med null steketid

Ingen ovn – ingen kake? Feil! Her har du en kjempedigg ostekake som trenger ingen baketid. Den er midt i blinken for vår old-school-hytte som ikke har ovn for eksempel. Til gjengjeld trenger den litt avkjølingstid men det er verdt skal jeg si deg! Kaken er lett å lage, nøytral men god så den passer de fleste ganer!

Tilbredningstid: 30 minutter og 5-10 minutter for pynt
Ventetid: 4 timer for ostekaken og 2 timer til for géleen
Gir: en kake til 6-8 personer
Du trenger: en springform på 24 cm

ingredienser rectangel

FOR KJEKSBUNNEN

♥ 200g kjeks, jeg brukte Sætre Kjeks
♥ 95g smør
♥ 20g kokosmasse

FOR OSTEKREMEN

♥ 300g fløte
♥ 100g sukker
♥ 400g hvit smøreost, jeg brukte Philadelphia Naturell
♥ 5 gelatinblad
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 50g vann

FOR PYNT

♥ gélé, jeg brukte Freia Jordbær Gélé
♥ berries

 slik gjør du rectangel

KJEKSBUNN
  1. Knus kjeksen i så små biter som du får til.Tips! Legg kjeksen i en ren plastpose som du ruller over med en kjevle.
  2. Smelt smør og tilsett til kjeksen. Bland godt.
  3. Tilsett kokosmassen og bland godt igjen.
  4. Dekk bunnen av springformen med bakepapir og «lukk igjen» springformen over sånn at papiret setter godt på plass.
  5. Hell over blandingen og press den godt ned i formen.
  6. Sett formen i kjøleskapet til avkjøling mens du begynner med ostekremen.

 

ostekake

OSTEKREM
  1. Bløtlegg gelatinbladene i kaldt vann i 5 minutter i en liten bolle.
  2. Ta frem en stor bolle og visp fløten mens du legger til sukkeret gradvis.
  3. Når fløten er godt vispet, legg til ost og vaniljesukker.
  4. Kok opp vannet og ta vekk fra kokeelementet når vannet begynner å koke.
  5. Ta ut de myke gelatinbladene av vannet og skvis ut alt vannet. Legg deretter gelatinen i det varme vannet.
  6. Vent litt til det avkjøles og legg gelatinvannet i resten av osteblandingen.
  7. Hell over osteblandingen i springformen over kjeksbunnen og flat ut blandingen slik at du får en fin og flat overflate.
  8. Legg tilbake til avkjøling i rundt 4 timer.
PYNT

NB! Pynten jeg valgte er bare en måte å gjøre det på. Jeg oppmuntrer til å være kreativ og variere pynt fra gang til gang. Man får nesten inntrykk å bli servert tn helt ny og forskjellig kake hvis toppen er forskjellig!

  1. Forbered géléen som anvist på pakken.
  2. Vent litt på at géléen kjøler seg ned før du setter den på kaken.
  3. Skjær opp jordbær i mellomtiden og plasser de på kaken som ønsket.

 

Bon appétit!

Fristet dette? Følg gjerne Klar, ferdig, visp! på facebook eller instagram! Da blir jeg veldig glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Så kult! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

 

IMG_7261 - Version 2

No-bake Cheesecake
Write a review
Print
For the crust
  1. 200 g digestive biscuits (Sætre for example)
  2. 95 g butter
  3. 20 g coco
For the cream
  1. 300 g heavy cream
  2. 100 g sugar
  3. 400 g cream cheese (Philadelphia Naturell for example)
  4. 5 sheets gelatine
  5. 2 tsp vanilla extract
  6. 50 g water
For the decoration
  1. jelly (Freia Jordbær Gélé for example)
  2. berries
Instructions
  1. Melt the butter (95 g) and then add it to the crushed biscuits (200 g) and coco powder (20 g).
  2. Tip! to crush the biscuits, put them in a bag a roll it over with a rolling pin.
  3. Press the mix into the base of the spring form. Add some baking paper to the bottom so you can take out the cake easily when it’s ready.
  4. Transfer it in the fridge and start on the cream.
  5. For the cream, start by soaking the gelatine sheets (5) in cold water for about 5 minutes.
  6. In another bowl, whip the cream (300 g) and the sugar (100 g) gradually.
  7. Once you get a smooth mix, add the cream cheese (400 g) and the vanilla extract (2 tsp).
  8. The gelatine sheets should be soaked now, take them out of the cold water and add them to 50 g of boiling hot water. Wait for it to cool down. Then add it to the rest of the cream mix.
  9. Pour the mix over the crust in the spring form and let it cool down for about 4 hours or until it’s set.
  10. For the decoration, it is up to your imagination. I used some jelly and slices of strawberries. Remember to wait for the jelly mix to be really cold before you pour it on the cake.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *