Enkel hjemmelaget eplemos

Deilig og enkel oppskrift på eplemost
15 min. tilberedning og 30 min. koking
gir 2 små krukker med eplemos

I det siste har jeg laget og spist utrolig mye eplemos. Eplemos er jo en ganske enkelt å lage, men jeg glemmer alltid hvor mye sukker og vann jeg pleier og så da ble det et lite innlegg av det!

Jeg bruker eplemos mest for å lage epleterte, men nå lager jeg masse eplemos og skal prøve å bruke det litt mer variert. På ristet brød eller blandet med yogurt er det første jeg tenker på. Hva bruker du eplemost til?

Husk at sukker kan sløyfes! Lager jeg eplemos til en søt epleterte bruker jeg ikke sukker for eksempel. Ta gjerne en bit av eplet og vurder om du trenger sukker. Når eplene er veldig sure synes jeg sukker hjelper for å balansere smakene.

DU TRENGER

♥ 6 epler (ca. 800g uten kjerner)
♥ 4 ss brunsukker
♥ 1-2 ss vaniljesukker
♥ 500 g vann

SLIK LAGER DU EPLEMOS

  1. Skrell epler og skjær i mellomstore biter.
  2. Hell over i en kjele og legg til 3 ss brunsukker, 1 ss vaniljesukker og ca. 1 glass vann. Vannet skal dekke eplebitene.
  3. Småkok i 20-30 minutter til en god del av vannet er fordampet og eplene er møre.
    Forvarm ovnen til 200ºC slik at den er varm for steg 9. Kanskje du kan vente litt men med en treg ovn kan det lønne seg å forvarme nå.
  4. Skjør alt i en blender til du har en fin og jevn eplemos.

Bon appétit!

img_3230-version-2Tips til bruk: bland med yogurt og strø havregryn og kanskje en dert med brunsukker og så har du din egen lille go’morgen yogurt!


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

 


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *