Daffe bananer = deilig vegansk banankake!

20 min prep + 25 min baking
gir en liten/middels kake

 

Yay for restekake!

Dette er en liten kake ment for å bruke opp akkurat det vi ofte ender opp med her i huset: 2 daffe bananer. Har vi bare 1 daff banan lager vi bananpannekaker for to! ♥

For pynt og smak brukte jeg skal og jus fra en gammel appelsin som også begynnte å bli litt daff.

Jeg bor i Australia så jeg er heldig nok til at både appelsiner og bananer er lokalproduserte! (eller kan det kalles lokalt når landet er helt kontinent?). Uansett! Kanskje du kan bytte ut appelsinen med noe mer lokalt og sesongbasert som bær eller epler? Det skal jeg prøve meg på når sommeren kommer her i Australia.

 

Tips til veganisering av kaker

Jeg har laget denne kaken mange ganger! Jeg begynte med en ikke-vegansk kake og bygget meg sakte men sikkert oppover til en vegansk kake. Denne veganske varianten er forresten den enkleste og aller beste i smak og konsistens av alle variante! Yay for vegansk mat!

Jeg er hverken veganer eller ekspert på veganisering men jeg definerer meg helt klart som en wanabe veganer! I tilfellet det finnes noen andre wanabe veganere der ute tenkte jeg kunne dele med dere stegene jeg prover meg på når jeg veganiserer oppskrifter.

Jeg fant en enkel grunnoppskrift på nettet med lite ingrendienser og få steg. Det er alltid enklest å veganisere en enkel oppskrift syntes jeg.

 

// Egg

Jeg kuttet ut egget. Egg har en del lignnende egendeler som bannan (bindemiddel) så siden dette er en banankake går det helt fint. Jeg har tidligere skrevet om aquafaba (kikertvann) som kan erstatte eggehvite og linfroegg som kan erstatte egg. Jeg har også brukt eplemos i noen oppskrifter for aa bytte ut egg og det har fungert veldig bra.

// Melk

Jeg ut melk med vann og appelsinjus. I noen kaker er melkeegenskapene viktige (spesielt når noe skal kokes), men når jeg bytter ut melk med vann eller planebasert melk fungerer det som regel ganske bra. Appelsinjusen la til litt ekstra smak – eller zing som det sies her i Australia.

// Smør

Og smør byttet jeg ut med solsikkeolje i kaken og 100% vegetabilsk margarin for frostingen. 

 

Oppskrift pa vegansk banankake

Ingredienser

Kake
♥ 1 cup hvetemel
♥ 2/3 cup sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1/2 ts bakepulver
♥ 1/2 cup most banan (2 små bananer)
♥ 1/4 solsikeolje
♥ 1/4 appelsin
♥ 1/4 vann
♥ 2/3 cup valnøtter

Glasur & pynt
♥ 1/2 cup melis
♥ 4 ss romtemperert margarin
♥ 1 ss vann
♥ revet appelsinskall
♥ 1/4 cup valnøtter

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker i en liten/medium bolle.
  3. Mos bananene med en blender eller gaffel og legg til i bollen.
  4. Legg til resten av ingrediensene og bland godt.
  5. Hell over i en smurt bakeform (en ss solsikkeolje for eksempel).
  6. Bak på 180 grader i 20-15 minutter til kaken har en gylden skorpe. Avkjøl godt, helst på en rist for raskere avkjøling.
  7. Lag glasur ved og vispe alle ingrendiensene sammen. Når kaken er avkjølt, smør over glasuren med en skje eller slikkepott.
  8. Pynt med valnøtter og revet appelsinskall.

// Bon appétit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *