Deilig bløtkake med jordbærpuré og eggekrem

Sommeren er ikke helt ferdig så da syntes jeg man kan rekke en siste bløtkake med ferske bær! Det er så utrolig bedre når bærene er ferske! Jeg håper dere kan kose dere med denne oppskriften, det gjorde jeg i allefall!

Når jeg skal lage sukkerbunn er jeg glad i å bruke en god og luftig oppskrift fra Det søte liv. Det kuleste med oppskriften hennes er at hun har laget en oversikt over samme oppskrift men med forskjellige kakeformstørrelser. Så den anbefales på det sterkeste! Det eneste jeg legger til er litt vaniljesukker – i lik dose som bakepulveret.

Tilbredningstid: 1-1,5 time
Gir: kake til 8-10 personer
Du trenger: springform på 24 cm

ingredienser rectangel

FOR SUKKERBUNNEN

♥ 5 egg
♥ 150 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker

FOR DYKING AV SUKKERBUNNEN

♥ 1 glass melk

FOR EGGEKREMEN

♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 270 gn2 dl melk
♥ 3 eggeplommer
♥ 40 g sukker
♥ 2 ss maizena

FOR JORDBÆRPUREEN

♥ 400 g jordbær, fryste eller ferske
♥ 2 ss sukker
♥ eventuelt 1-2 ss vann

 

FOR PYNT

♥ ferske bær
♥ fløte
♥ 2-3 ts melis

 

slik gjør du rectangel

Ikke vær skremt over hvor lang oppskriften er, den er enkel og grei, jeg bare kommer med en del tips!

Begynn med sukkerbunnen

Jeg brukte en kakeform på 24 cm.

  1. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Vend forsiktig inn mel, vaniljesukker og bakepulver  i eggedosisen.
  2. Hell blandingen over i en springform med bakepapir i bunnen. Du trenger ikke å smøret sidene med smør. Flat ut overflaten med en sleiv.
  3. Stek sukkerbrødet på 175°C i 30-40 minutter avhengig av ovnen din. Du vet at sukkerbrødet er klart når du kan stikke en kakepinne eller tynn kniv inn og ut uten at det kommer noe bløt ut igjen. Den skal også være gylden på toppen. Hvis den er bløt inni men begynner å steke for mye på toppen kan du ta ned varmen litt og dekke på med aluminiumsfolie.
  4. NB! Mens sukkerbrødet steker er det bare å hoppe over til eggekremen og jordbærpuréen hvis du rekker det. Sett gjerne en alarm sånn at du ikke glemmer sukkerbrødet.
  5. Når sukkerbrødet er klart kan du avkjølet i formen i 5-10 minutter.
  6. Deretter løsner du kaken med en sleiv eller noe tynt i silikon eller tre for å ikke skrape formen. Avkjøl igjen opp ned på en rist.
  7. Når den er helt avkjølt kan du dele kaken i to på langs. Bruk en lang kniv med tagger – en brødkniv passer bra – og skjær på langs frem til midten og snur kaken rundt mens du skjærer resten.

 

Over til eggekremen

Hvis du er kjapp kan du rekke å lage eggekremen og jordbærpurréen mens sukkerbunnen steker.

  1. Bland melk, eggeplommer, sukker, vaniljesukker og maisenna i en kjele på middels varme – det skal ikke koke! Rør helt til du for en tykk krem. Dette kan ta mellom 5 og 10 minutter.
  2. Når kremen er fin og tykk, hell over i en kald bolle slik at tykningsprossesen avsluttes.

 

Jordbærpurée
  1. Bland jordbær, vann og sukker i en kjele på middels varme. Hvis du bruker fryste bær er sikkert en spisesje vann nok, men du trenger kanskje 2 eller mer hvis de er ferske. Begynn med en spisesje og bygg deg opp til du for en fin purée.
  2. Når den har småkokt i 5 minutter kan du ta den av varmen og mikse den med en håndmikser.

 

Fløte
  1. Pisk opp fløten.
  2. Når fløten er nesten ferdigvispet, legg til melis og visp ferdig.

 

Oppbyggingen
  1. Del kaken i to og dynk begge delene med melk. Gjerne over en rist sånn at melken kan renne ut igjen i tilfellet hvor du legger for mye.
  2. Sett delen som skal være nederst på et kakefat og dekk deretter med jordbærpuréen.
  3. Dekk deretter med eggekremen.
  4. Sett på det øverste laget med sukkerbunn.
  5. Dekk over med vispet fløte og pynt som du ønsker det med jordbær.

 

Bon appétit!

 

Fristet dette? Følg gjerne Klar, ferdig, visp! på facebook eller instagram! Da blir jeg veldig glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Så kult! Send bildet og navn tilpia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

Traditional Norwegian Strawberry Sponge Cake
You will need a spring form of 24 cm.
Write a review
Print
Prep Time
50 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr 30 min
Prep Time
50 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr 30 min
For the sponge cake
  1. 5 eggs
  2. 150 g sugar
  3. 150 g flour
  4. 1 ts baking powder
  5. 1 ts vanila sugar
  6. and 1 cup og milk to soften the sponge cake after baking
  7. For the egg cream
  8. 1 tbs vanila sugar
  9. 270 g milk
  10. 3 egg yolks
  11. 40 g sugar
  12. 2 tbs corn starch
  13. For the strawberry puré
  14. 400 g strawberries, frozen or fresh
  15. 2 tbs sugar
  16. eventually 1-2 tbs water
  17. For the decoration
  18. fresh strawberries
  19. 2 dL thickened cream
  20. 2-3 tbs icing sugar
For the sponge cake
  1. Whip up the eggs and sugar until you have a thick and airy mix.
  2. Sift in the flour, vanila sugar and baking powder carefully with a spatula.
  3. Put a layer of baking paper at the bottom of the springform.
  4. Pour the mix over in the springform and flatten the mix out with a spatula.
  5. Bake the sponge cake at 175°C for 30-40 minutes. You know the sponge cake is ready when you can stick in and out a baking pin or knife without having any batter sticking to the the knife. It should be golden at the top as well.
  6. While the sponge cake is baking you can get started with the egg cream and strawberry purée.
  7. When the sponge cake is ready, leave it to cool down for 5-10 minutes in the springform and then take it out of the springform.
  8. When the cake is cooled down, cut the sponge cake in two on the side.
For the egg cream
  1. Mix the milk, egg yolks, sugar, vanila sugar and corn starch in a pot at medium heat. The mix must not boil.
  2. Stir until you have a nice and thick cream. It can take up to 5-10 minutes.
  3. Once it's thick, pour over to a a cold bowl to stop the thickening process.
For the strawberry puré
  1. Cut up the strawberries.
  2. Mix the strawberries and sugar in a port at medium heat.
  3. If the mix is to thick, add some water.
  4. The strawberries should boil a bit for 5 minutes.
  5. Take the mix away from the heating element. The strawberried should be reduced and soften to a puré.
Whipped cream
  1. Whip up the thickened cream.
  2. When it's almost ready, sift in the icing sugar and mix a bit more.
The building of the cake
  1. Soak each of the sponge cake parts with the cup of milk.
  2. Position the bottom part on the plate the cake is going to be served on and add all of the egg cream in a even layer.
  3. Then top that layer with a of strawberry puré.
  4. Add the top layer.
  5. Cover the cake with the whipped cream and decorate the cake with the strawberries.
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *