Sommerlig blåbærterte toppet med knasende god streusel

Nå er blåbærsessongen fult i gang så det er bare å lage blåbærdesserter så det suser! Min franske mamma var veldig skeptisk til tanken at jeg skulle lage en bærterte uten vaniljekrem men ente med å bli kåret til mammas nye favorittkake! Score!

1,5 time
for 8-10 personer
du trenger en paiform med en diameter på 30 cm

DU TRENGER

For deiger

♥ 100 g romtemperert smør
♥ 250 g mel
♥ 100 g melis
♥ 1 vispet egg
♥ 1 ts salt

For streusselen

♥ 110 g rørsukker
♥ 70 g smeltet mør
♥ 110 g mel
♥ 2 ts vaniljesukker

For fyllet

♥ 600 g ferske blåbær
♥ 6 ss vaniljesuker
♥ 6 ss sukker

SLIK GJØR DU

Du begynner med deigen

  1. Bland melisen (100 g) med smøret (100 g).
  2. Legg til det hele vispede egget og saltet (1 ts). Bland godt til blandingen blir fin og jevn.
  3. Så kan du legge til alt melet (250 g).
  4. Jobb deigen og kna den til du får en fin og rund ball. Så kan du flate den ut med hånda eller en kjevle, så pakke den inn i plastfolie. Legg til avkjøling i rundt 15 minutter i fryseren.

Så kan du forbrede streusselen

  1. Smelt smøret (70 g) og bland inn rørsukkeret (110 g) og vaniljesukkeret (2 ts) først. Så kan du blande inn melet (110 g).
  2. Ha blandingen i en flat skål og press blandingen godt ned slik at den blir kompakt.
  3. Avkjøl i fryseren i rundt 15 minutter. 
  4. Du kan samtidig forvarme ovnen til 180ºC.

Og avslutt med oppbyggingen av terten

Etter ventetiden burde deigen og streusselen være faste og avkjølt.

  1. Nå skal deigen inn i formen. Forbered formen med et tynt lag med smør i hele formen og strø en spiseskje mel som slik at deigen ikke kleber seg fast til formen.
  2. Med denne tertedeigen synes jeg det er enklest å legge den flate kalde deigen rett inn i formen og flate den ut med hendene. Men du kan godt kjevle den ut også.
  3. Så skal du stikke små hull i deigen med en gaffel litt rundt om kring. Og så er det rett i ovnen til forsteking. Forsteking er viktig for å forme en skorpe på deigen slik at blåbærenejuicen ikke gir en våt understekt deig.
  4. Etter 5 minutter kan du ta ut deigen, spre ut 2-3 sjeer med sukker, blåbærene og så streusselen til slutt. Streusselen skal knuses til mellomstore biter.
    Bildene er fra mitt første forsøk og streuselbitene er derfor litt for få og store. Jeg anbefaler er litt tettere lag med mindre streuselbiter.
  5. Terten bakes i 40 minutter på 180ºC. Men etter 20 minutter (eller når streusselen begynner og bli gylden) kan du topppe terten med aluminiumsfolie. 

Bon appétit!


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

Ønsker du å få diggge oppskrifter på mail annenhver fredag kanskje? Meld deg på nyhetsbrevet og få de beste oppskriftene som har kommet på bloggen i løpet av de to siste ukene. Jeg garanterer ingen spam og å ikke videreformidle mailadressen din. 

 


IMG_9135

 

Blueberry tart with streusel topping
Serves 8
Write a review
Print
Prep Time
45 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 30 min
Prep Time
45 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 30 min
For the pastry
  1. 250 g flour
  2. 100 g butter, room temperature
  3. 100 g icing sugar
  4. 1 egg, whipped
  5. 1 tsp salt
For the streusel
  1. 70 g butter, melted
  2. 110 g flour
  3. 110 g cane sugar
  4. 2 tbsp vanilla sugar
For the filling
  1. 600 g blueberries
  2. 2-3 tbsp white sugar
Pastry
  1. Mix the icing sugar with the butter. Once they are well incorporated, mix in the whipped egg and butter.
  2. Then add the flour all at once and work the pastry until you have a nice and round ball. Flatten it out, cover it in plastic and then let it rest in the freezer for about 15 minutes.
Streusel
  1. Mix the melted butter first with the cane sugar and vanilla sugar. Then mix in the flour. Transfer it to a flat bowl and crush it down so it gets compact.
  2. let it rest in the freezer for about 15 minutes.
The tart
  1. Start by preheating the oven to 180ºC.
  2. Prepare the pie dish by greasing it with butter and sprinkle some flour.
  3. Once the pastry and streusel have each rested 15 minutes, start by flattening the pastry out. Use either a rolling pin or your hands.
  4. Preheat the pastry in the oven for 5 minutes.
  5. The sprinkle the sugar around over the preheated pastry and add the blueberries on top of that.
  6. Finish by sprinkling the streusel over the blueberries in small pieces so it covers the whole tart.
  7. Bake the tart for 40 minutes at 180ºC, but remember to add a sheet of aluminium on top of the tart after 20 minutes so streusel doesn't get burned.
Notes
  1. The tart is best served cold with some icing sugar sprinkled on top!
Klar-ferdig-visp! http://www.klarferdigvisp.no/

One thought on “Sommerlig blåbærterte toppet med knasende god streusel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *