Bærekraft på kjøkkenet

Hjeeelp, jeg begynner med zero waste!

Min reise til et bærekraftig kjøkken startet først og fremst ved å kutte ut kjøtt. Nå skal jeg begynne med zero waste!  “Hjeeelp” og “yihaaa” sier jeg bare!
Fermentering av surkål er kjempebærekraftig! I Norge er det veldig vanskelig å spise kortreist sesongmat hele året, men det du kan gjøre er å forlenge livet til det som er kortreist med fermentering slik at maten holder seg i månedsvis!

Hjemmelaget fermentert surkål til jul? Begyn nå!

40 minutter og 3-30 dager fermentering gir et middels stort Norges glass surkål
Grønnsaksrester er suppert til å lage buljong. Trikset er å fryse ned alle restene og koke de når du har nok til å lage en stor batch. 

Gjenbruk – fra søppel til hjemmelaget buljong!

Grønnsaksrester er supert til å lage hjemmelaget buljong. Trikset er å fryse ned alle restene og koke de når du har nok til å lage en stor batch. Alt kan fryses og nesten alt er godt i buljong. 

Sorteringsguide med alt du alltid nøler med

Ok, alle Oslo-folk har nok forstått at man skal bruke grønn pose for matavfall og blå pose for plast, men det er så mye søppel som er i limbo-land!
Klar-ferdig-visp! har vært min lille oppskriftsamling en liten stund og nå er den også en del av et større prosjekt: prosjekt bærekraftig mat!

Nytt bloggfokus – min reise til bærekraftig mat

Klar-ferdig-visp! har vært min lille oppskriftsamling en liten stund og nå er den også en del av et større prosjekt: prosjekt bærekraftig mat!

Novembers frukt & grønt – kan du sesongens råvarer?

Å spise sesongvarer er et kjempebra tiltak for å spise bærekraftig men også for å støtte norske bønder og opprettholde gode tradisjoner.

Test: 5 hjemmelagde klisterfjernere for glassgjenbruk

Er du også lei av det klisteret som er igjen fra etiketter på syltetøyglass og lignende krukker?! Jeg har teste 5 klisterfjernere og funnet løsningen!