BÆREKRAFT PÅ KJØKKENET

Sniktitt på min zero waste-overgang

Hei hei! Jeg tenkte jeg kunne ta dere med på en tur på kjøkkenet mitt for å se hvordan zero waste-overgangsfasen min ser ut. Kanskje dere kan plukke opp noen ideer? Eller gi meg noen tips til videre søppelreduksjon?
Fremgangsmåte til verdens søteste stoffkaffefilter!

Fremgangsmåte til verdens søteste stoffkaffefilter!

ca. 15 minutter fremgangsmåte for ett filter

Jeg har testet 4 alternativer til plastfolie

Som en del av mitt overgangsprosjekt til et mer bærekraftig kjøkken prøver jeg å gå zero-waste – ingen plast på kjøkkenet med andre ord! Jeg har dermed brukt utrolig mye tid på Pinterest og Instagram for å utforske smarte og bærekraftige løsninger for å kutte ut plastfolie og fant en del alternativer.

Zero waste overgang – ut med plastposer, inn med bomullsposer

10-60 min avhengig av synivå fremgangsmåte for 1 bomulspose

Hjemmelaget bivoksark – bye bye plastfolie!

20 min prep + 5 min/ark gir 1 ark (30x30cm)

Hjeeelp, jeg begynner med zero waste!

Min reise til et bærekraftig kjøkken startet først og fremst ved å kutte ut kjøtt. Nå skal jeg begynne med zero waste!  “Hjeeelp” og “yihaaa” sier jeg bare!
Fermentering av surkål er kjempebærekraftig! I Norge er det veldig vanskelig å spise kortreist sesongmat hele året, men det du kan gjøre er å forlenge livet til det som er kortreist med fermentering slik at maten holder seg i månedsvis!

Hjemmelaget fermentert surkål til jul? Begyn nå!

40 minutter og 3-30 dager fermentering gir et middels stort Norges glass surkål
Grønnsaksrester er suppert til å lage buljong. Trikset er å fryse ned alle restene og koke de når du har nok til å lage en stor batch. 

Gjenbruk – fra søppel til hjemmelaget buljong!

Grønnsaksrester er supert til å lage hjemmelaget buljong. Trikset er å fryse ned alle restene og koke de når du har nok til å lage en stor batch. Alt kan fryses og nesten alt er godt i buljong. 

Sorteringsguide med alt du alltid nøler med

Ok, alle Oslo-folk har nok forstått at man skal bruke grønn pose for matavfall og blå pose for plast, men det er så mye søppel som er i limbo-land!
Klar-ferdig-visp! har vært min lille oppskriftsamling en liten stund og nå er den også en del av et større prosjekt: prosjekt bærekraftig mat!

Nytt bloggfokus – min reise til bærekraftig mat

Klar-ferdig-visp! har vært min lille oppskriftsamling en liten stund og nå er den også en del av et større prosjekt: prosjekt bærekraftig mat!

Novembers frukt & grønt – kan du sesongens råvarer?

Å spise sesongvarer er et kjempebra tiltak for å spise bærekraftig men også for å støtte norske bønder og opprettholde gode tradisjoner.

Test: 5 hjemmelagde klisterfjernere for glassgjenbruk

Er du også lei av det klisteret som er igjen fra etiketter på syltetøyglass og lignende krukker?! Jeg har teste 5 klisterfjernere og funnet løsningen!