Aspargespinner! Crispy og rask forrett som imponerer

Enkel og grei oppskrift på aspargespinner som gir utrolig kult resultat! Og så er de akkurat passe crispy, nam! Aspargespinner fungerer veldig godt som forrett eller siderett. Siden man trenger så lite butterdeig synes jeg de er veldig praktiske å lage når du har så lite butterdeig at du ikke kan lage en pai for eksempel.

5 minutter forberedelser og 20 minutter steking
gir 10 aspargespinner, forrett for 3-4 personer

DU TRENGER

♥ 10 asparges
♥ ≈ 100 g butterdeig
♥ 4-5 ss revet gulost

SLIK GJØR DU

img_2318-version-3

  1. Forvarm ovnen til 180ºC.
  2. Vask og skjær omtrent 1 cm av aspargestuppene på den harde enden – altså ikke blomsterenden.
  3. Flat ut butterdeigen og riv ost over deigen. Press gjerne osten litt ned sånn at den sitter godt på plass.
  4. Snu butterdeigen opp ned og gjenta prosessen på den siden.
  5. Del opp buterdeigen i 10 striper på 1 cm omtrent. Jeg brukte fingeren som mål for å skjære like lange striper.
  6. Tvist stripene på langs fra topp til tå på aspargesen.
  7. Fordel deretter på et stekebrett med bakepapir og stek i rundt 20 minutter på 180ºC. Du vet de er klare når osten begynner å bli gylden.

Da var det klart! Server gjerne stående i et glass slik som grissinipinner for en kul presentasjon!

 

Bon appétit!

 

Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

 

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.

 

Asparagus sticks
Serves 3
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. ♥ 10 asparagus
  2. ♥ ≈ 100 g puff pastry
  3. ♥ 4-5 tbsp grated cheese
Instructions
  1. Preheat the oven at 180ºC.
  2. Wash the asparagus and cut off 1 cm of the hard tip - not the good flower part.
  3. Flatten out the puff pastry and spread half of the cheese over the pastry. Press down the cheese lightly so it sticks to the pastry.
  4. Turn the pastry over and repeat the process on the other side.
  5. Cut up the puff pastry in 10 even stripes of around 1 cm. I used my finger as an indicator to get even stripes.
  6. Twist the puff pastry stripes around the asparagus..
  7. Tvist stripene på langs fra topp til tå på aspargesen.
  8. Spread out the asparagus sticks on a baking tray with baking paper and bake for about 20 minutes at 180ºC. You know they are ready when the cheese starts to turn golden.
Klar, ferdig, visp! http://www.klarferdigvisp.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *