7 slag til jul: Gode og sprø krumkaker

KRUMKAKER! Nå er jeg i full gang med julebakst og jeg storkoser meg! God førjulsforbredelser til alle!
10 min. tilberedning, 60 min. sveling og 30 min. steking
 gir ca. 12 krumkaker
du trenger et krumkakejern og en krumkakepinne

Krumkaker er populært her i huset og alltid en slager som gave! For de som aldri har prøvd å lage krumkaker så må dere vite at det ikke er så vanskelig som det ser ut – så det er bare å kjøpe et krumkakejern og komme i gang med det!

Visste du at det finnes over 40 slag å velge mellom? Jeg har samlet alle jeg kunne finne i denne listen så ta en titt!

 

DU TRENGER

♥ 2 mellomstore eller store egg*
♥ 125 g sukker
♥ 125 g mel
♥ 125 g smeltet butter
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ vann

* eggene og resten av ingrediensene skal helst veie omtrent det samme

SLIK LAGER DU KRUMKAKER

  1. Smelt smør og sett til side.
  2. Visp egg med sukker til eggedosis.
  3. Tilsett mel og kardemomme med eggedosis og bland godt.
  4. Legg til smeltet smør og bland godt på nytt. Røren skal være tykkere enn en pannekakerøre.
  5. La røren svele i kjøleskapet i en times tid (en halvtime kan fungere til nød).
  6. Ta ut røren av kjøleskapet. Hvis røren tyknet for mye kan du legge til litt vann – ca. 1-3 ss.
  7. Vent til krumkakejernet er varmt før du begynner med å lage krumkakene. Jeg bruker nest-høyeste varme på mitt jern. Bruk ca. en spisesje røre per krumkake som du plasserer i midten av jernet.
  8. Når krumkaken er gylden, rull inn forsiktig i krumkakepinnen. Bruk en trekniv eller en silikonsleiv for eksempel for å ungå å brenne hendene.
  9. Når krumkaken sitter godt rundt krumkakepinnen kan du overføre forsiktig over til en rist med bretten nederst. La krumkakepinnen i krumkaken inntil du trenger den til neste krumkake – hvis du tar den ut for tidlig vil de risikere å miste formen deres.
Oppbevar i en tett boks slik at de holder seg sprø lengst mulig.

Bon appétit!

img_8234-version-2


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.


 

One thought on “7 slag til jul: Gode og sprø krumkaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *