7 slag til jul: Deilig og raske serinakaker

Her en liste av det jeg har funnet av veganske alternativer og tips til å veganifiserer tradisjonelle juleslag.
under 30 minutter (inkludert ca. 10 minutter steking)
 gir ca. 30 små serinakaker

Åh som jeg koser meg med kaffe og serinakaker i det jeg skriver dette innleget! Jeg må si elsker julebakst! Serinakaker er veldig enkle i smaken men allikevel så gode synes jeg! 

Husk at serinakaker er er kjemperaske å lage – under en halvtime! Så disse er fine å lage på impuls i jula eller når man får gjester på kort varsel.

Visste du at det finnes over 40 slag å velge mellom? Jeg har samlet alle jeg kunne finne i denne listen så ta en titt!

 

DU TRENGER

♥ 250 g mel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 150 g romtemperert smør
♥ 1 egg
♥ 100 g sukker
♥ 1 eggehvite
♥ 1 håndfull hakkede mandler med skall
♥ 1 ss perlesukker

SLIK LAGER DU SERINAKAKER
  1. Forvarm ovnen til 200ºC.
  2. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver i en stor bolle.
  3. Smuldre inn romtemperert smør.
  4. Visp lett egg og sukker sammen i en annen bolle og bland derretter inn i den store bollen.
  5. Bruk hendene og lag små kuler med deig som du fordeler på et stekebrett med bakepapir.
  6. Bruk en gaffel til å presse kulene ned slik at de blir flate.
  7. Børst serinakakene med et tynt lag med eggehvite og spre litt hakkede mandler og perlesukker på toppen.
  8. Stek i ca. 10 minutter på 200ºC til de er gyldne.
Oppbevar i tett boks.

// Bon appétit!

 

One thought on “7 slag til jul: Deilig og raske serinakaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *