7 slag til jul: Luftige kokosmakroner

Årests første julekaker er KOKOSMAKRONER! Disse er utrolig luftige og jeg synes de passer aller best til kaffe!
15 minutter tilberedning og ca. 5 minutter steketid
gir ca. 30 kokosmakroner

Jeg elsker kokosmakroner! Jeg elsker at de er luftige og har så mye smak. Og så er de jo ganske raske å lage og. Og som de fleste tradisjonelle 7 slag så passer disse utmerket til kaffen!

Visste du at det finnes over 40 slag å velge mellom? Jeg har samlet alle jeg kunne finne i denne listen så ta en titt!

 

DU TRENGER

♥ 50 g smør
♥ 2 egg
♥ 75 g sukker
♥ 300 g kokosmasse
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ss mel

SLIK LAGER DU KOKOSMAKRONER

  1. Forvarm ovnen til 200ºC.
  2. Smelt smør og sett til side for avkjøling.
  3. Visp egg og sukker sammen til eggedosis.
  4. Legg til kokosmasse, mel, vaniljesukker og bakepulver. Når alt er godt blandet kan du legge til smør.
  5. Bruk hendene til å lage små kuler med deigen på størrelse med en ping-pong ball.
    Ikke press kulene sammen for å oppnå luftige kokosmakroner.
    img_8286-version-2
  6. Plasser kokosmakronene på et stekebrett med bakepapir med ca. 2 cm mellomrom mellom hver.
  7. Stek i litt over 5 minutter på 200ºC på nederste rille. Du vet de er klare når de begynner å bli gyldne. Det er normalt at de fortsatt er litt myke, de stivner etter hvert under avkjøling.
  8. Avkjøl på en rist men hver forsiktig når du overfører til rist. Vent eventuelt et par minutter.

Bon appétit og god jul!

 

img_8336-version-2

 


Fristet dette? Så kult! Kanskje du har lyst til å følge Klar, ferdig, visp! på Facebook eller Instagram da? Da blir jeg innmari glad!

Og har du prøvd en oppskrift fra bloggen? Awesome! Send bildet og navn til pia@klarferdigvisp.no og så poster jeg bildet på slutten av oppskriften til inspirasjon for andre! Eller del gjerne bildet på instagram med emnekraggen #klarferdigvisp.


One thought on “7 slag til jul: Luftige kokosmakroner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *